Baronul PSD Nicusor Constantinescu este mentinut ILEGAL in functie?

Aflat in SUA pentru a se trata de cancer, presedintele Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, ar fi trebui demis din functie inca din luna iulie a acestui an.

Potrivit psnews.ro, legea este clara in cazul baronului PSD de Constanta care nu si-a mai exercitat functiile de mai bine de opt luni de zile, motiv pentru care ar fi trebuit demis.

Conform legii 215/2001 a administratiei publice locale, articolul 72, alin. 2, lit. d) ”mandatul de presedinte inceteaza de drept in cazul imposibilitatii exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de sase luni consecutive cu exceptia cazurilor prevazute la Art. 77 alin. (2);”.

Citeste si: SPONSOR IN CAMPANIA BARONULUI PSD NICUSOR CONSTANTINESCU, AUDIAT DE DIICOT INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA

”Art 77. alin. (2) Mandatul se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata de catre parchet sau de instanta de judecata, dupa caz, prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului”.

In momentul acesta NICUSOR CONSTANTINESCU este suspendat, din data de 11 august.

In data de 23 iulie, dupa sase luni consecutive in care acesta nu si-a exercitat functia, NICUSOR CONSTANTINESCU trebuia demis de prefectul judetului Constanta, insa acest lucru nu s-a intamplat nici dupa aproape noua luni, mai scrie sursa citata.

”NICUSOR CONSTANTINESCU nu este demis pentru ca Prefectura Constanta nu a primit niciun element care sa duca la un ordin catre eliberarea din functie a presedintelui Consiliului Judetean”, se justifica prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi.

Citeste si: MOTIVARE CAB: NICUSOR CONSTANTINESCU NU ARE NICIO INFECTIE

Potrivit sursei citate, Consiliul Judetean Constanta trebuia sa transmita Prefecturii faptul ca NICUSOR CONSTANTINESCU nu si-a indeplinit atributiile de presedinte timp de sase luni consecutive. Chiar daca se intoarce in tara, baronul PSD nu se va mai putea intoarce la munca, iar CJ Constanta va ramane in continuare fara presedinte.