BAROUL BUCURESTI decide, marti, daca il EXCLUDE din AVOCATURA pe VICTOR PONTA

Marti 27 ianuarie se anunta o zi plina de emotii pentru premierul VICTOR PONTA, BAROUL BUCURESTI urmand sa decida daca il va EXCLUDE din AVOCATURA pe presedintele PSD.

Anuntul a fost facut de europarlamentarul MONICA MACOVEI, care a scris pe pagina personala de Facebook ca Baroul Bucuresti va dezbate astazi situatia lui VICTOR PONTA dupa ce acesta a renuntat la titlul de doctor in drept acordat in 2003 pentru care a si fost acceptat in profesia de avocat fara a mai sustine un examen.

CITESTE SI: BAROUL BUCURESTI: VICTOR PONTA a devenit AVOCAT in baza doctoratului PLAGIAT

“BAROUL BUCURESTI ne-a comunicat ca discuta astazi, 27 ianuarie, din nou, solicitarea mea de EXCLUDERE a lui VICTOR PONTA din avocatura, avand in vedere ca acesta nu indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobandit-o fara examen, ca titular al diplomei de “doctor in drept”.

Am trimis solicitarea de excludere din avocatura a lui PONTA pe 13 ianuarie 2015, iar BAROUL BUCURESTI mi-a raspuns initial ca a dispus emiterea unei adrese catre Ministerul Educatiei, care sa ii comunice “imprejurarea emiterii unui eventual ordin de REVOCARE a titlului de doctor in drept, la solicitarea domnului avocat PONTA VICTOR VIOREL”.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI cere EXCLUDEREA lui VICTOR PONTA din avocatura. POZITIA Baroului Bucuresti 

Azi, dupa ce am insistat prin e-mail si telefon, ne-au comunicat ca BAROUL BUCURESTI va rediscuta azi cazul Ponta.

Din punctul meu de vedere, situatia este foarte clara. VICTOR PONTA a notificat in scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in 2003. Decizia lui VICTOR PONTA de a renunta la titlul de doctor in drept anuleaza pe cale de consecinta si Decizia nr. 644 din 07.01.2005 a BAROULUI BUCURESTI, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen, pentru ca era “doctor in drept“”, a scris MONICA MACOVEI intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: adevarul.ro