Barroso anunta ca vizele pentru moldoveni vor fi ridicate

Presedintele Comisiei Europene a anuntat, vineri, ca vizele pentru cetatenii Republicii Moldova vor fi ridicate. La reuniunea de la Bruxelles participa si premierul roman Victor Ponta si premierul moldovean Iurie Leanca.

Barroso a subliniat faptul ca intalnirea cu premierul roman si cu cel moldovean a fost o premiera, fiind pentru prima data cand asistam la o reuniune intre reprezentanti ai CE, ai unui stat membru, Romania, si ai unui “partener atat de apropiat”, Republica Moldova, care va semna peste doua saptamani, la summit-ul de la Vilnius, acordul de asociere si liber schimb cu UE, un prim pas spre integrarea europeana.

Barroso a multumit Romaniei pentru sprijinul acordat Republicii Moldova in drumul sau spre integrarea europeana si a tinut sa multumeasca si premierului Leanca pentru angajamentului sau european.

“Vizita dumneavoastra de astazi confirma ca avem aceleasi puncte de vedere despre valorile si calea europeana”, a punctat presedintele CE.

Barroso a mai spus, “dupa mari eforturi”, a fost adoptat raportul care prevede ridicarea vizelor pentru cetatenii R. Moldova, care va fi publicat in aceasta dimineata si in care se trag concluziile ca R.Moldova respecta etaloanele cerute, urmand ca decizia finala sa se ia in cadrul Parteneriatului estic.