Barroso: Romania a inregistrat progrese semnificative. Exista ingrijorare fata de independenta justitiei si coruptie

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), a declarat la finele intalnirii cu presedintele Romaniei Traian Basescu de la Bruxelles ca Romania a inregistrat progrese semnificative. Totodata liderul european si-a aratat ingrijorarea fata de independenta justitiei si corutia din tara noastra.

„I-am spus presedintelui Traian Basescu ca CE sustine cu tarie reformele din Romania. Am discutat cum putem sa oferim o finantare mai buna cetatenilor imbunatatind controlul asupra gestiunii. Am vorbit si despre MCV. Romania a inregistrat progrese semnificative, dar ramin ingrijorari legate de independenta justitiei si de coruptie. Procesul de reforma trebuie sa continue, iar rezultatele obtinute trebuie consolidate”, a declarat Barroso.

Presedintele CE i-a comunicat lui Traian Basescu ca Romania ar trebui sa intre in zona Schengen cat mai repede. „Romania trebuie sa intre in zona Schengen cat de repede, pentru ca Romania a indepinit criteriile tehnice”, a continuat Barroso.

Citeste si: Traian Basescu va efectua, vineri, o vizita oficiala la Bruxelles 

„Am discutat despre propunerea Romaniei de a dezvolta clusterul tehnologic din Cluj, vad cu cat entuziasm sustine dl presedinte Basescu acest gen de proiecte. Comisia, la randul ei, sustine astfel de initiative. I-am spus ca s-ar putea sa se puna la dispozitie finantare europeana daca investitiile propuse se inscriu in randul celor care pot beneficia de o astfel de sustinere financiara”, a mai adaugat presedinte CE.

Sursa foto: realitatea.net