Barroso sustine ca Romania nu va intra in Spatiul Schengen in 2014

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, aseara, ca Romania si Bulgaria nu vor fi incluse in Spatiul Schengen in 2014, desi in luna septembrie afirma ca cele doua tari indeplinesc criteriile pentru aderare.

Declaratia lui Barroso a fost facuta la postul de televiune francez TF 1.

In urma cu doar o luna, presedintele Comisiei Europene declara ca Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand.

“Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand”, a declarat Barroso intr-un interviu acordat unui post de radio din Bulgaria.

„Nu trebuie sa cream cetateni europeni de rangul intai si de rang secund. Comisia Europeana este de partea celor care doresc o Europa puternica, unita si deschisa; vom face totul pentru ca tarile membre sa nu aiba statute diferite”, mai spunea presedintele Comisiei Europene in luna septembrie.

In momentul de fata, patru tari se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. Este vorba de Olanda, Finlanda, Germania si Franta.

Foto: Calea Europeana