BARUL de NOAPTE “VLADIMIR PUTIN” a fost inaugurat in KIRGIZSTAN. GALERIE FOTO

Un bar de noapte care-l sarbatoreste si-l satirizeaza totodata pe presedintele rus Vladimir Putin a fost deschis in capitala kirgiza Biskek, in care personalul, in uniforme pe spatele carora scrie “#oamenipoliticosi”, serveste bauturi cu numele Kabaeva sau Berezovski, relateaza The Guardian on-line.

“Care este numele feminin preferat de Putin”, a strigat catre public animatorul petrecerii de deschidere al “Barului Putin”, inaugurat saptamana aceasta, scrie ziarul britanic in acest reportaj. “Alina!”, i-a raspuns publicul la unison, referindu-se la numele fostei gimnaste olimpice Alina Kabaeva, despre care presa scrie ca ar fi iubita presedintelui. “Nu Liudmila?”, a continuat animatorul, referindu-se la numele fostei sotii a lui Putin. “Deloc!”, i-a raspuns publicul.

CITESTE SI: TIGRUL eliberat in salbaticie de VLADIMIR PUTIN a fugit in CHINA 

La fel ca acest moment de antren, barul tematic este plin de accesorii care-l au in centru pe Putin si ofera bauturi cu numele Kabaevei sau al lui Boris Berezovski, un fost apropiat al acestuia care i-a devenit rival politic, ori cocktailuri “Crimeea este a noastra”.

Personalul localului poarta uniforme pe spatele carora este scris, in rusa, hashtagul “#oamenipoliticosi”, o trimitere la actorii operatiunii militare ascunse care a condus la anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea in martie. Insa chelnerii sunt mult mai comunicativi decat militarii care au aparut in mod misterios in Crimeea, in februarie, inaintea referendumului pentru alipirea la Rusia, comenteaza ziarul.

“Vreau sa creez un loc calduros in care oamenii sa poata sa se bucure de o atmosfera plina de viata si sa nu se ia prea in serios”, a declarat pentru The Guardian Ernest Japarov, care s-a prezentat ca fiind proprietarul barului, dar nu si un “putinist”.

Insa, potrivit presei locale, ambasadorul rus in Kirgizstan Andrei Krutko ia localul foarte in serios. El a declarat miercuri pentru ziarul Vecernii Biskek ca numirea unui “loc de baut” dupa “presedintele nostru” este “neetica” si a promis ca va face tot posibilul “fie ca locul sa fie inchis, fie sa-l determine sa-si schimbe numele”.

CITESTE SI: DMITRI ROGOZIN IL IRONIZEAZA PE BARACK OBAMA. FOTO

Luna trecuta, autoritatile de la Biskek au eliminat toate panourile si bannerele prin care se facea reclama Barului Putin. “Poti sa-l placi sau nu, dar Putin este un om cu greutate”, a spus Japarov, declarandu-se multumit de un tablou in stil Andy Warhol, in care presedintele rus este infatisat purtand o palarie traditionala kirgiza – kalpak.

In cealalta parte a orasului, “Barul Obama”, concurenta “usor mai rafinta” – potrivit ziarului britanic – a localului dedicat lui Putin s-ar putea confrunta cu o posibila schimbare de imagine, in contextul in care mandatul acestuia la Casa Alba se apropie de final, mai comenteaza The Guardian.

Sursa foto: theguardian.co.uk