Basescu a decorat mai multi PRELATI

Presedintele TRAIAN BASESCU a decorat, marti, mai multi PRELATI, gestul reprezentand un simbol al recunostintei pe care seful statului le-o poarta acestor ierarhi ai BISERICII ROMANE.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenti doar cinci din cei zece PRELATI care au fost decorati de presedinte, respectiv Inaltpreasfintitul Iosif (Ilie) Pop, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Preasfintitul Siluan (Ciprian) Span, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Preasfintitul Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, Preasfintitului Macarie (Marius Dan) Dragoi, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, Preasfintitului Siluan (Cristian Constantin) Manuila, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Citeste si: MESAJUL PRESEDINTELUI BASESCU CU PRILEJUL ELIMINARII VIZELOR UE PENTRU CETATENII REP. MOLDOVA

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca evenimentul este “specific unui presedinte care se apropie de sfarsitul mandatelor lui” si el este un simbol al recunostintei pe care o poarta celor zece reprezentanti ai BISERICII decorati si care, departe de tara mama, “ii tin pe romani uniti, ii tin pe romani alaturi de biserica si de tara si mai ales le creeaza romanilor din afara frontierelor posibilitatea sa se intalneasca”.

Seful statului a afirmat ca “BISERICA ORTODOXA ROMANA ramane singura institutie care in afara de frontierele Romaniei ii poate tine pe romani laolalta”.

“Am vazut dragostea cu care inconjurati copiii, dumneavoastra si PREOTII din subordinea dumneavoastra care organizeaza scoli de duminica, pentru a le mentine invatatura pentru limba romana. In toate BISERICILE dumneavoastra, ca au fost in America, in America de Sud, in Europa, aici la noi in Balcani sau in Republica Moldova, steagul Romaniei este acolo unde este SI BISERICA ORTODOXA ROMANA”, a mai declarat Traian Basescu.

Presedintele s-a aratat impresionat de serviciul extraordinar si darzenia preotilor romani de la Ierusalim.

decretul”, a aratat seful statului.

Citeste si: REDUCEREA CAS, SUSTINUTA DE TRAIAN BASESCU, CARE ATRAGE ATENTIA ASUPRA DEFICITULUI FONDULUI DE PENSII

La randul sau, Patriarhul Daniel, prezent la ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni, a declarat ca este o onoare deosebita pentru cei zece IERARHI pe care seful statului i-a decorat astazi, “dar si pentru intreaga BISERICA ORTODOXA ROMANA, deoarece este recunoasterea unei activitati pastoral-misionare foarte intensa si foarte bogata”.

Sursa foto: qmagazine.ro