BASESCU a DEZVALUIT cine este VINOVAT de haosul de la VOTUL din DIASPORA: Nu amabasadorii sunt de vina!

RADU PRICOP, ginerele presedintelui Basescu, urmarit penal pentru inselaciune

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit, miercuri seara, cine sunt cei care se fac vinovati de situatia votului din strainatate. Basescu a explicat ca nu ambasadorii sunt cei vinovati de faptul ca romanii din diaspora nu si-au putut exercita votul, dand de inteles ca cei vinovati sunt Guvernul si Ministerul de Externe. 

Seful statului a explicat ca a cerut informari de la ambasadorii tarilor in care s-au inregistrat probleme, respectiv din Marea Britanie, Franta, Italia si Spania, informari din care a reiesit ca ambasadorii au solicitat expres marirea numarului de sectii de votare atat inainte de alegeri, cat mai ales intre turul I si turul II al alegerilor prezidentiale.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: SALUT INITIATIVA LUI IOHANNIS SI PONTA DE A DA CURS CERERILOR JUSTITIEI. DACA ACEST LUCRU ERA CONSTANT, ACUM ERAM IN SCHENGEN

“Toti am vazut ca romanii nu au putut vota in diaspora. S-a intamplat la Londra, in Franta, in Italia si in Spania. De la momentul inchiderii votului am cerut informatii de la toti ambasadorii. Am primit in copie toate solicitarile facute premergator campaniei, in timpul si intre turul I si II”, a spus Basescu.

“Toti ambasadorii au solicitat prin MAE marirea numarului de sectii de votare, aducand si argumente. As vrea ca romanii sa stie ca ambasadorii au informat corect asupra cresterii capacitatii de primire, inclusiv ambasadorul de la Berlin. As vrea ca romanii sa stie ca daca este ceva de reprosat, nu este pentru ambasadori”, a continuat seful statului.