BASESCU: A fost o onoare sa reprezint ROMANIA la Consiliul European vreme de 10 ani

Presedintele in exercitiu TRAIAN BASESCU a declarat, joi, inaintea plecarii la sedintele Consiliului European de la Bruxelles, ca participa la ultimul sau Consiliu European in calitate de presedinte al Romaniei.

Cele mai importante declaratiile ale presedintelui:

“Particip la ultimul Consiliu European. Implinesc exact 10 ani de participare la aceasta structura fundamentala a UE. A fost o onoare sa reprezint Romania si va asigur ca am reprezentat interesle Romaniei la limita maxima la care puteau fi reprezentate”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU participa, joi si vineri, la reuniunea CONSILIULUI EUROPEAN 

“Consiliul de azi are doua teme fundamentale, dar si marcheaza cateva momente: se termina presedintia italiana si Donald Tusk preia presedintia Consiliului European”.

“Sustinem ca situatia din estul Ucrainei, marcata prin orasele reper Lugansk si Donetk, se indreapta catre o situatie de gen Transnistria. Este evident pentru noi ca Rusia continua sa consolideze separatistii in estul Ucrainei, ceea ce impune cresterea nivelului de sanctiuni impotriva Moscovei”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU l-a dojenit pe MIRCEA DUSA: Mi-a dat sarcina prin presa! Nu intelege nimic! 

”Ceea ce am spus public a fost subiect discutat si cu domnul presedinte Iohannis. L-am informat cu privire la pozitia mea in acest Consiliu European”, a spus Basescu, despre intalnirea de miercuri seara cu presedintele ales, KLAUS IOHANNIS, de la Palatul Cotroceni, in pregatirea predarii-primirii mandatului.

Intrebat daca i-a dat sfaturi presedintelui ales, TRAIAN BASESCU a replicat: ”Nu, nimeni nu da sfaturi nimanui, ci doar schimbam informatii”.

Sursa foto: presidency.ro