Basescu a participat la inaugurarea fabricii TRW Automotive din Roman

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la inaugurarea unei noi fabrici TRW Automotive din Roman, judetul Neamt, ca cea mai mare problema a Romaniei este lipsa locurilor de munca, subliniind ca tinerii contribuie cel mai mult la cresterea ratei somajului.

Pe de alta parte, seful statului si-a exprimat aprecierile referitoare la schema de ajutor de stat implementata in timpul Guvernului Boc.

“De obicei, spunem lucruri rele despre toate guvernele, ca de-astea sunt guverne, sa fie tocate, dar investitia de aici reprezinta si un efect al unor politici lansate in 2008-2011, cand s-au introdus scheme de ajutor de stat. Din cele 13,5 milioane de euro care se invesesc (in fabrica de la Roman – n. red.) pana in 2016, 4,7 milioane sunt bani de la stat si nu pentru ca statul roman e un prost afacerist sau dispus sa faca cadouri, dar investitiile vor genera 28 milioane de euro la buget”, a precizat Traian Basescu.

Mondo News iti recomanda si: Ponta si-a inceput periplul electoral la Bacau, Basescu isi incepe campania la Roman

Traian Basescu a amintit ca guvernul roman a pus la dispozitie, in cadrul schemei de ajutor de stat, 770 milioane de euro, suma ce reprezinta o patrime din totalul investitiilor in tara noastra.

“Asta a creat conditiile sa se intample ceea ce se intampla azi (inaugurarea fabricii TRW Automotive – n.r.). Exporturile Romaniei au crescut an de an, inclusiv in perioada de criza. Din ajutoarele de stat acordate, s-au platit doar 320 de milioane, ceea ce inseamna ca investiile inca nu sunt terminate si ca potentialul industrial al Romaniei este in crestere. E clar ca prin neplata integrala a ajutoarelor de stat exista resurse ca in continuare investitiile sa creasca si sa se creeze locuri de munca”, a adaugat presedintele. 

Uite ce ironie a facut Ponta la sloganul de campanie al Elenei Udrea

Seful statului a participat, miercuri, la inaugurarea unei noi fabrici TRW Automotive, din Roman, judetul Neamt, care va produce sisteme de siguranta pentru industria auto. Fabrica TRW Automotive din judetul Neamt va fi cea de a sasea in Romania.

La TRW Roman vor fi cusute pernele pentru airbaguri, acestea urmand sa ajunga la mai multe centre de asamblare a airbagurilor din Europa, dupa cum a anuntat compania.