Basescu a plecat de la Confindustria. Vezi ce l-a deranjat

Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la evenimentul “Zece ani de companii italiene in Romania”, organizat de Confindustria Romania, insa a plecat mai devreme decat ar fi trebuit.

Dupa ce si-a tinut discursul, presedintele si-a motivat plecarea invocand “scandalul cu initiativa sud-est europeana”, potrivit Realitatea TV.

“Va rog sa ma scuzati, nu mai pot sta, stiti scandalul cu initiativa sud-est europeana”, i-a transmis Traian Basescu presedintelui Confindustria Romania.

In discursul tinut, Traian Basescu a tinut sa sublinieze ca a venit la eveniment pentru a da un mesaj de incredere catre firmele care au creat un numar impresionant de locurri de munca, circa 60.000.

„Prezenta mea aici este in primul rand pentru a va da un mesaj de incredere, un mesaj de incredere care pleaca in primul rand de la dorinta noastra de a va avea in Romania, pentru ca sunteti cei care ati creat nu numai un numar impresionant de firme, dar asigurati 60.000 de locuri de munca in economia romaneasca si, cu siguranta, mai bine platite decat sunt multe alte zone ale economiei noastre. in acelasi timp ati investit aici 1,6 miliarde de euro. Sunt bani investiti in dezvoltarea Romaniei. Iar mesajul meu este sa va consolidati, sa continuati sa ne fiti un bun partener, asa cum ne-ati fost pana acum, si va asigur ca vom gasi resurse sa va intoarcem increderea pe care o aveti in Romania.(…) Comertul bilateral intre Romania si Italia atinge aproape 12 miliarde de euro, facand din Italia al doilea partener comercial al Romaniei. Este un lucru care arata potentialul urias pe care il are relatia bilaterala”, a subliniat Traian Basescu.

Presedintele a atras atentia ca nu politicienii au creat procesul de globalizare, ci companiile multinationale, astfel ca politicienii vor ramane sa se ocupe in primul rand de protectia sociala, pentru ca afacerile le vor decide marile companii multinationale.

„Nu politicienii au creat procesul de globalizare, ci companiile multinationale. Nu politicienii au vreo posibilitate sa gestioneze efectele globalizarii, ci marile firme, oamenii de afaceri. Se produce un transfer la nivel global, iar politicienii vor ramane sa se ocupe in primul rand de protectia sociala, pentru ca afacerile le vor decide marile companii multinationale. Oamenii de afaceri, forurile de afaceri vor alege solutia spre care omenirea se va indrepta din punct de vedere economic. in aceasta viziune a viitorului, eu sunt convins ca romani, italieni, francezi, germani, maltezi, ciprioti, greci, impreuna vom reusi”, a afirmat Traian Basescu.