Basescu a promulgat bugetul de stat, acciza pe carburant a fost amanata: Taxa poate fi evitata complet!

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni ca a promulgat bugetul de stat. Cu putin timp inainte, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu va trimite, miercuri, la Monitorul Oficial decretul de promulgare a bugetului de stat, dupa o intalnire intre cei doi.

Basescu a precizat ca Guvernul a fost dispus sa amane cu trei luni introducerea accizei la carburant si a atras atentia ca “aceasta taxa barbara” nu trebuie sa fie introdusa.

“Vreau sa informez ca am promulgat bugetul de stat. Am facut asta pentru ca Guvernul a fost dispus sa amane cu trei luni introducerea accizei la carburant. Sunt resurse foarte mari pentru ca aceasta taxa barbara sa nu fie introdusa.

Obiectivul meu nu a fost legat de o confruntare, ci de a evita o greseala. Atat Fondul, cat si Banca Europeana au gresit. In acest sens, cand va veni delegatia FMI la Bucuresti voi fi cel care isi asuma explicarea amanarii acestei taxe. 

Sunt convins ca taxa poate fi evitata complet si acesta va fi obiectul meu in discutiile cu FMI. Eu nu voi valida nicio scrisoare catre Bordul fondului in ceea ce priveste introducerea acestei taxe”, a declarat Traian Basescu, miercuri seara.