Basescu a ramas fara vila de protocol de la Covasna

Traian Basescu a ramas fara vila de protocol de la Covasna, dupa ce Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru transferul acesteia la Ministerul Apararii Nationale (MApN) a fost adoptata tacit de Senat.

Actul normativ a stat trei luni in Camera Superioara, timp in care senatorii nu au gasit timpul necesar pentru dezbateri, astfel ca legea a fost adoptata tacit.

Prin Ordonanta din ultima sedinta de Guvern din 2013, Executivul a aprobat transferul de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a vilei de la Covasna in administrarea (MApN). De asemenea, Guvernul a aprobat prin acelasi act normativ transferul Palatului Olanesti in grija Serviciului Roman de Informatii (SRI), precum si trecerea Complexului hotelier Bradul la Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei.

Palatul primit de SRI a fost evaluat la 45 de milioane de lei si este un complex de protocol de cinci stele. Are cinematograf, gradina cu nuferi, cabana si heliport.

Fosta vila de vanatoare a lui Nicolae Ceausescu de la Covasna are o valoare de inventar de 5,3 milioane de lei, in timp ce Complexul Bradul, cu restaurant, locuri de cazare si baza de tratament, a fost evaluat la 10,4 milioane de lei.

Sursa foto: enational.ro