Basescu a semnat decretul de gratiere pentru o femeie bolnava psihic, cu 7 copii

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de gratiere pentru o femeie condamnata la 3 ani de inchisoare pentru infractiunea de violare de domiciliu si furt calificat, aceasta avand un rest din pedeapsa ramas neexecutat.

Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale se specifica faptul ca femeia are sapte copii si sufera de afectiuni psihice. Sentinta fusese dispusa de Judecatoria Strehaia, judetul Mehedinti. 

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 1 octombrie a.c., decretul de gratiere a doamnei Crina Tanasa pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu, prevazuta de Art. 192 alin. (2) Cod penal, precum si a infractiunii de furt calificat, prevazuta de Art. 208 – 209 lit. a) Cod penal, dispusa prin sentinta penala nr. 456/21.05.2002 a Judecatoriei Strehaia (judetul Mehedinti), pentru ca a sustras un telefon mobil dintr-o locuinta.

Citeste si: SEDINTA CSAT: SECURITATEA NATIONALA este AFECTATA de NEAPLICAREA legii “Big Brother”

Decizia domnului presedinte Traian Basescu are la baza motive umanitare. Doamna Crina Tanasa este mama a sapte copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani si sufera de afectiuni psihice”, precizeaza Administratia Prezidentiala.