BASESCU a transmis condoleante presedintelui Turciei

Basescu, mesaj de condoleante pentru presedintele Turciei

Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, un mesaj de condoleante presedintelui turc Abdullah Gül, in urma tragicului accident minier care a avut loc in provincia Manisa, exprimandu-si solidaritatea cu poporul turc.

“Am aflat, cu profunda tristete, vestea tragicului accident minier care a avut loc in estul Turciei, la Soma, in provincia Manisa. Doresc sa exprim, in numele meu personal si al poporului roman, solidaritatea cu poporul turc, cu autoritatile din Turcia si, mai ales, doresc sa transmit un mesaj de condoleante familiilor indurerate ale victimelor. Pierderile de vieti omenesti sunt printre cele mai grele incercari care afecteaza o comunitate si am speranta ca operatiunile de salvare vor continua si vor avea succes”, se arata in mesajul transmis de presedintele Romaniei omologului sau turc.

Presedintele Traian Basescu il asigura pe presedintele Republicii Turcia de “intregul sprijin al Romaniei si de profunda noastra compasiune”.

Afla aici detalii despre tragedia din Turcia, in urma careia au murit peste 200 de oameni

“Va rog sa primiti, stimate domnule Presedinte, asigurarea intregii mele consideratii”, afirma Traian Basescu in finalul mesajului de condoleante.

Cel putin 201 persoane au murit si alte cateva sute au ramas blocate in subteran in urma unei explozii produse intr-o mina de carbune din vestul Turciei, a anuntat miercuri ministrul turc al Energiei, relateaza AFP.

Un numar de “201 angajati au murit”, a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind ca bilantul risca sa creasca.

“Intram intr-o faza mai critica. Pe masura ce timpul se scurge, ne apropiem cu pasi mari de un deznodamant nefavorabil”, a avertizat ministrul.

In total, in mina din provincia Manisa (vest) se aflau 787 angajati in momentul exploziei, produse marti seara, iar cateva sute dintre ei sunt in continuare blocati in subteran, a anuntat ministrul Taner Yildiz.