Basescu a trimis o scrisoare liderilor Consiliului European prin care a cerut semnarea Acordului UE – Moldova pe 27 mai

Presedintele Traian Basescu l-a primit la Cotroceni, duminica dimineata, pe presedintele PPE, Joseph Daul, pe care l-a informat ca a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai.

Presedintele Basescu, l-a primit, duminica, la Palatul Cotroceni, pe Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE) si presedintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, informeaza Presedintia.

Citeste si: Traian Basescu reitereaza ideea unirii Romaniei cu Rep. Moldova

“In cadrul intrevederii domnul presedinte Traian Basescu si domnul Joseph Daul au vorbit despre situatia politica din Romania. Totodata s-a discutat si despre evolutiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul presedinte Traian Basescu l-a informat pe domnul Joseph Daul ca, in data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat si cuprinzator, dintre Uniunea Europeana si statele membre, pe de o parte, si Republica Moldova, pe de alta parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. si i-a cerut sprijin in vederea fixarii acestei date pentru semnare” , se arata in comunicatul Presedintiei.

In cadrul intalnirii s-a facut si o analiza cu privire la situatia din Ucraina.