Basescu a votat la Liceul A. D. Xenopol. La plecare, presedintele a fost huiduit

Presedintele Traian Basescu a votat duminica, la ora 12.00, la Liceul A. D. Xenopol din Capitala, insotit de sotia sa, Maria Basescu. Prima doamna a primit flori in fata sectiei de votare, iar la plecare, Traian Basescu a fost si aplaudat, dar si huiduit de un grup format din cateva persoane. 

Dupa exercitarea votului, mesajul transmis de presedinte cetatenilor a fost ca romanii sa arate ca sunt atasati Uniunii Europene si sa se prezinte la vot, chiar daca nu au nicio optiune electorala si vor anula buletinul de vot.

ROMANIA VOTEAZA ACUM! AFLA CELE MAI NOI INFORMATII DESPRE ALEGERI, TRANSMISE DE MONDO NEWS MINUT CU MINUT

“Am votat pentru un partid nou, care sper eu va reusi sa continue procesele de reformare a statului astfel incat Romania sa devina un stat cu o justitie credibila, cu institutii functionale, la dispozitia cetatenilor, nu partidelor. M-am gandit nu numai la tinereea partidului, ci si la tineretea membrilor. Mi-as dori ca entuziasmul lor sa contamineze Romania. Astazi la ora 10.00 avem o prezenta mai buna decat cea din 2009.

VEZI AICI ULTIMELE DATE ANUNTATE DE BEC PRIVIND PREZENTA LA VOT

Este esential sa avem participare, indiferent cu cine voteaza, romanii sa arate ca sunt atasati UE. Daca nu au nicio optiune pentru vreun partid, tot trebuie sa vina la vot si sa anuleze buletinul de vot, dar sa demonstreze ca prin prezenta sunt interesati de alegerile europene. Cred ca participarea este cel mai important lucru ca semnal pe care Romania il poate da UE legat de atasamentul din aceasta structura in care am vrut sa fim parte”, a spus presedintele Basescu dupa ce a votat.

VEZI AICI MESAJUL LUI CRIN ANTONESCU LA IESIREA DIN SECTIA DE VOTARE

La iesire, Basescu a fost huidut de o multime formata din cativa oameni, care au strigat “Jos Basescu”. Intrebat de jurnalisti cum califica incidentul de ieri de la Constanta, Basescu nu a dorit sa comenteze: “Calificati dumneavoastra incidentul”.

Peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la urne, duminica, la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European. Votarea a inceput la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

MONDO NEWS va transmite “minut cu minut” cele mai importante aspecte de la desfasurarea alegerilor de astazi, inclusiv datele privind PREZENTA LA VOT si PRIMELE REZULTATE EXIT-POLL.