Basescu: Am avut decretul scris pentru demiterea lui Coldea, dar nu l-am semnat

Basescu: Am avut decretul scris pentru demiterea lui Coldea, dar nu l-am semnat

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat marti seara, invitat in studioul B1 TV, ca a avut “decretul scris” pentru demiterea lui Florian Coldea, doar ca nu l-a semnat, intrucat a primit in doua saptamani un alt raport al Serciviului, care ii arata “o alta realitate decat cea intuita initial”.  

Basescu a facut aceasta dezvaluire intrebat de Ion Cristoiu daca a fost tentat sa-i ceara demisia generalului SRI Florian Coldea dupa aparitia fotografiilor de la Paris.

Citeste si: Basescu despre Udrea: Femeia asta e extrem de puternica. Are o loialitate formidabila in relatia cu mine

“Am avut decretul scris, doar ca nu l-am semnat, dar am primit un alt raport al Serviciului in doua saptamani care imi arata o alta realitate decat cea intuita initial. El (decretul, n.r.) a fost scris si eu am spus: vreau un raport. Daca raportul imi confirma presupunerea ca sunt servicii romanesti, as fi semnat decretul, era evident ca era un joc politic… dar primind un raport, strict secret – de la mine nu veti scoate niciodata secrete de stat si ce s-a discutat in cabinetul meu – eu nu pot incalca legea”, a spus Basescu.

“Raportul trebuie secretizat, pe continut. Nu neaparat pentru relatiile noastre internationale dar pentru intern e deplin justificata secretizarea raportului”, a adaugat fostul presedinte.

Citeste si: Traian Basescu, la B1 TV: E prima oara in viata mea cand dimineata nu ma trezesc cu grija