BASESCU: Am stiut dinainte de nominalizarea lui CIOLOS. PNL si PSD i-au recomandat ministri

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat, joi seara, ca a stiut despre nominalizarea lui DACIAN CIOLOS pentru functia de prim-ministru dinainte de ziua anuntului.

In cadrul unei emisiuni difuzate online pe site-ul Unde.tv, fostul sef al statului a fost intrebat de un utilizator cum de presa externa a vehiculat numele lui Dacian Ciolos la putin timp dupa demisia luiVictor Ponta, pe 4 noiembrie, dar romanii nu au stiut cu siguranta numele noului premier decat in ziua nominalizarii, pe 10 noiembrie.

“Am stiut si eu dinainte si este obligatia oricarui presedinte sa fie pregatit pentru situatii in care ar trebui sa desemneze un prim-ministru. Problema este daca solutia pe care a dat-o dl presedinte Iohannis va putea materializa solicitarile strazii.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Romania trebuie sa se OPUNA cotelor de refugiati impuse de UE

Sunt convins ca un guvern de tehnocrati nu poate face mari reforme, ci pana a nu deranja clasa politica. Dl Ciolos nu a venit cu cabinetul in buzunar. PSD i-a recomandat 5-6 ministri, PNL i-a recomandat vreo 5-6, Cotroceniul i-a recomandat vreo 3, alte institutii vreo 3″, a spus fostul presedinte.

Acesta mai sustine ca a existat o intelegere intre noul guvern si parlamentari, pentru a primi voturile necesare investiturii.

“Cum credeti ca primeau voturile, daca nu exista intelegerea ca nu se ating de numarul de parlamentari, de alegerea intr-un tur la primarie? Un guvern e conditionat de la instalare”, a declarat Traian Basescu.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Parlamentarii MP NU vor VOTA instalarea guvernului CIOLOS

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca spera ca Guvernul Ciolos “sa nu ne scoata din orbita Uniunii Europene”.

Miercuri, Traian Basescu a aratat ca Guvernul tehnocrat al premierului Dacian Ciolos are de indeplinit sapte solicitari ale “strazii”, pentru a demonstra ca venirea sa la putere nu a fost doar o “inselatorie”.

Guvernul Ciolos a depus, marti seara, juramantul la Palatul Cotroceni, dupa ce a tercut lejer de Parlament, cu 389 de voturi pentru si 115 impotriva. Inainte de vot, Traian Basescu a anuntat ca parlamentarii partidului pe care il conduce, Miscarea Populara, nu vor sustine Guvernul lui Dacian Ciolos.

Sursa foto: libertatea