Basescu: Antonescu stie foarte bine ca proiectul de lege privind Rosia Montana e neconstitutional

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca liderul PNL, Crin Antonescu, stia foarte bine ca proiectul Rosia Montana este neconstitutional, insa a preferat sa intre in jocul “votam ori nu votam”.

“Nu sunt de acord nici cu pozitia d-lui Antonescu, care a intrat si el in jocul votam ori nu votam. Antonescu stie foarte bine ca e neconstitutional proiectul de lege. In loc sa spuna aprobam-nu aprobam ca sa vada de care grup de lipeste, mai bine i-ar spune lui Ponta sa ia proiectul inapoi si sa nu se mai intoarca in Guvern”, a spus Basescu.

Seful statului a adaugat ca cea mai buna solutie este ca Guvernul sa retraga proiectul privind Rosia Montana din Parlament si nu a ratat cateva atacuri si la adresa premierului Victor Ponta, despre care a spus ca e smecher si las.

“Sunt si lucruri care trebuiesc stabilite prin lege. Aceasta exploatare daca se va face sau nu, trebuie facuta in interiorul legislatiei existente si cu avize date de institutiile autorizate sa faca acest lucru. Este o chestiune de asumare si respectare a statului de drept. De aceea avem separatia puterilor in stat. Facem din puterile in stat un ghiveci. Ori Ponta trebuie sa scape de lasitate ca sa fie prim-ministur. Si trebuie sa mai renunte la smecherie. Romania nu-i usor de condus, ma intrebam de multe ori daca ar fi fost Ponta prim-ministru in momentul de varf al crizei. Nu stiu daca o scotea mergand la televizor. El trebuie sa stie ca a fi prim-ministru nu inseamna a teleguverna, ci a guverna.