Basescu: ARMATA are obligatia sa apere teritoriul din Marea Neagra dobandit la Haga

Presedintele TRAIAN BASESCU a afirmat sambata, la Carei, ca ARMATA ROMANA are obligatia si misiunea sa apere teritoriul dobandit in Marea Neagra in procesul de la Haga.

“O noua misiune aparuta pentru ARMATA ROMANA in ultimii zece ani este apararea, conservarea teritoriul dobandit in procesul de la Haga in Marea Neagra.

Citeste si: MESAJELE LUI VICTOR PONTA CU OCAZIA ZILEI REGELUI MIHAI I SI A ZILEI ARMATEI

Flota de razboi a Romaniei, trupele terestre situate in Dobrogea au obligatia si misiunea sa apere acesti peste 10.000 de kilometri patrati dobanditi in Marea Neagra si care inseamna resurse uriase pentru sistemul energetic national”, a spus TRAIAN BASESCU in discursul sustinut la manifestarile prilejuite de sarbatorirea ZILEI ARMATEI.

La final, el a multumit ARMATEI ROMANE si pentru modul cum si-a indeplinit misiunile in perioada de zece ani a mandatului sau.

Citeste si: ZIUA ARMATEI: MANIFESTARI ORGANIZATE IN TOATE MARILE GARNIZOANE

“Misiunea ARMATEI ROMANE a fost intotdeauna in deplin acord cu interesele natiunii romane, cu interesele tarii, iar astazi, la zi de sarbatoare, permiteti-mi, in calitate de comandant al Armatei, sa multumesc ARMATEI ROMANE nu numai pentru ce a facut in istorie, dar si pentru modul in care si-a indeplinit misiunile in cei zece ani de mandat pe care i-am avut ca presedinte al Romaniei”, a afirmat TRAIAN BASESCU.