Basescu: As fi cerut un CERTIFICAT MEDICAL lui Ponta. Faptul ca cere sa fie inlocuit este un ACT NECONSTITUTIONAL si PREMEDITAT

Fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, a declarat pentru televiziunea B1 ca, daca ar fi fost in locul lui Klaus Iohannis, ar fi cerut un CERTIFICAT MEDICAL sa verifice starea de sanatate a premierului. 

”Eu as fi avut exigenta sa cer si un CERTIFICAT MEDICAL de la premierul Ponta”, a declarat fostul presedinte al Romaniei.

De asemenea, Traian Basescu considera ca gestul lui Ponta de a-l propune pe Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar este NECONSTITUTIONAL, iar acest lucru arata ca intre Iohannis si Ponta ar fi vorba de un ACT PREMEDITAT. 

”Faptul ca premierul Ponta cere sa fie inlocuit de Gabriel Oprea, imi spune ca avem de a face cu un ACT PREMEDITAT. Dar propunerea lui Oprea de catre Ponta este NECONSTITUTIONALA, pentru ca el nu are nicio treaba sa aleaga prim-ministrul interimar, atributia ar fi a presedintelui. Si-a permis sa faca acest lucru pentru ca AVEA ARANJAMENTUL FACUT INAINTE DE A PLECA. Asta e parerea mea. Daca nu avea un aranjament facut inainte, atunci Ponta a facut inca o mare greseala”, a mai adaugat Basescu. 

CITESTE SI: PONTA VA FI EXTERNAT ASTAZI. GABRIEL OPREA va ramane in fruntea Guvernului in perioada urmatoare. Ce mesaj a transmis premierul. UPDATE

*sursa foto: rfi.ro