BASESCU, ATAC la adresa autoritatilor care au gestionat cazul COLECTIV: TICALOSII au stiut realitatea SPITALELOR noastre

Liderul PMP, TRAIAN BASESCU, a lansat, joi, un atac la adresa autoritatilor care au gestionat cazul Colectiv, numindu-i pe responsabili “ticalosi” pentru ca au permis functionarea unui sistem “depasit”. El mai sustine ca era la curent cu problema infectiilor nosocomiale in mandatul sau, incercand sa o remedieze.

“Am vazut informatia aparuta in presa despre moartea a 13 tineri, care nu au murit din cauza arsurilor de la Colectiv, ci de septicemie din cauza infectiilor din spitale. (…) In timpul mandatului mi-am dat seama ca sistemul de sanatate este aproape de dezastru”, scrie Basescu pe Facebook, precizand ca a cerut unei comisii formate din specialisti sa intocmeasca un raport, pe baza caruia a dorit introducerea unei noi legi a sanatatii.

“Legea a fost gata la sfarsitul anului 2011. (…) In Raportul Comisiei, la pagina 34 este scris: ‘Infectiile nosocomiale revin periodic, cu consecinte care merg pina la decesul pacientilor si in special al celor mai sensibili (ex. arsi), nou nascuti si virstnici’. Sunt mii de oameni care mor anual in spitale datorita acestor infectii, iar ticalosii care au gestionat tragedia de la Colectiv au stiut realitatea spitalelor noastre”, scrie Basescu.

CITESTE SI: # COLECTIV: Dosarele a 13 MORTI, facute PUBLICE! CAUZELE DECESELOR

Fostul presedinte acuza “sistemul mafiot din sanatate” care a starnit furia romanilor impotriva legii, iar, in 2012, cand proiectul a fost retras, acestia “au castigat”.

“Retineti, ticalosilor, ati ingropat legea sanatatii si ati conservat un sistem depasit, dar convenabil voua cu pretul vietii a mii de romani. Pentru asta v-as judeca”, mai scrie Basescu, precizand ca declaratiile sale nu se refera la medicii “care muncesc eroic in spitale”, ci la cei care administreaza sanatatea.

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: CORPUL DE CONTROL AL PREMIERULUI FACE VERIFICARI IN SPITALELE UNDE AU FOST INTERNATI RANITII

 Sursa foto: evz