BASESCU avertizeaza: PONTA NU trebuie sa ajunga PRESEDINTE. Este un LAS si un MINCINOS

Traian BASESCU le-a explicat, astazi, romanilor de ce Victor PONTA nu trebuie votat in fruntea tarii. “Coruptia, minciuna si falsitatea” sunt principalele argumente aduse de seful statului in sprijinul afirmatiei sale.

“Consider ca Ponta nu trebuie sa fie presedintele Romaniei pentru ca ar insemna ca tara sa intre intr-un regres urias. (…)

Plec de la pozitiile publice pe care Ponta, in calitate de premier, le are ori de cate ori  un baron local din PSD sau o personalitate a PSD e anchetata pentru fraude sau condamnata.

Intotdeauna a fost un aparator al acestora si un dusman al justitiei, semanand neincredere in populatie cu privire la actiunile autoritatii judecatoresti.

Citeste si: BASESCU: PONTA s-a lansat in CAMPANIA PREZIDENTIALA, acoperind INCORECT campania pentru EUROPARLAMENTARE

Intotdeauna a aparat si pe Mazare, si pe Duicu, si pe Cosma, pe oricine a fost chemat sa raspunda in fata procurorilor, ca si pe Fenechiu sau alte persoane condamnate.

Fara o clarificare a modului in care Victor Viorel Ponta procedeaza exista riscul ca, daca acest prim ministru va ajunge presedinte, Romania sa devina o tara condusa de baroni. Baroni si puscariabili”, a declarat BASESCU intr-o declaratie de presa sustinuta la Cotroceni.

Un alt motiv pentru care Basescu nu il vede pe Ponta in fruntea tarii este dependenta acestuia fata de presa si fata de oamenii influenti din jurul partidului sau.

Citeste si: ELENA UDREA, despre votul lui Basescu: Ma onoreaza, presedintele nu face niciodata cadouri

“El a fost ales in propriul partid ca urmare a unor aranjamente carora le este dator, aranjamente facute de baroni pentru a-l alege presedintele PSD. Din acest motiv comportamentul lui Ponta e unul de subordonare fata de cei carora le datoreaza functia de presedinte al PSD si de premier.

Ponta, ca presedinte ar fi extrem de periculos si pentru ca e dependent de prorpietarii de trusturi media, fie ca vorbim de Ghita, care si-a facut averea din contracte cu statul, iar acum e deplin conectat, prin relatia cu Ponta, fie dependent de Voiculescu, turnator, deja condamnat la cinci ani de inchisoare, iar aceste dependente pe lista carora putem include si pe Mazare, Dragnea, care are un proces penal in derulare, Duicu, cu care bine mersi face trafic de influenta in propriul lui cabinet, Nicusor Constantinescu, sunt oameni de care soarta lui Ponta depinde.

Aceste dependente ar face ca un presedinte ca Ponta sa nu fie un om liber in deciziile pe care le ia ca presedinte”, a punctat BASESCU.

“Elementele de coruptie” in care este implicat PONTA, reprezinta un alt argument adus de Basescu in sprijinul afirmatiei sale.

“Ponta este un politician corupt. Argumentez cu ordonanta de urgenta prin care a dat in administrare 2800 hectare de la academia agricola la CJ Braila pentru ca asa i-a cerut baronul.

Va reamintesc incercarea lui disperata de a obtine de la CSAT un aviz pe decizia de privatizare la CFR Marfa.

A incercat sa scape de responsabilitatea privatizarii stiind ca si mine ca Gruia Stoica este un om asupra caruia sunt mari semne de intrebare din punct de vedere al corectitudinii, ca e un candidat la a prelua CFR fara sa aiba bani, dar nespunand public ca a avut un interes ca Stoica sa preia CFR.

Viata a confirmat ca Stoica era un candidat la privatizare care a drenat resursele din CFR prin mituirea conducatorilor, iar Ponta voia sa se acopere sub avizul CSAT pentru rezultatul licitatiei.

Stia si el, ca si mine, care am refuzat avizul, ca Gruia Stoica nici nu are bani si ca a si drenat resursele companiei. A vrut sa se acopere omul pentru ca nu e numai corupt, e si las, nu isi asuma ce face.

Un alt elemente de coruptie pe care il sustin si inca nu am primit explicatia de ce, premierul Ponta a acceptat reducerea datoriei Rompetrol de la 580 mil la 200 mil dolari, deci 280 mil dolari ni i-a amestecat intr-o asa-zisa planificare a crearii unui fond de investitii de un miliard in care nu stim cate procente are Romania si daca va functiona vreodata.

Acesta se pare ca a fost pretul pe care a inteles sa-l plateasca pentru a fi primit in Kazahstan.

Un alt element de coruptie profunda – a preferat sa mareasca taxele pe combustibil pentru a crea resursa financiara pe care sa o dirijeze la dl Dragnea, pentru ca baronii care il tin la putere sa aiba resurse alocate discretionar.

Consider ca e un profund element de coruptie faptul ca a incercat in celebra marte neagra sa treaca prin parlament legile gratierii si amnistiei”.

“Minciunile” politice ale lui PONTA au fost aduse , din nou, in discutie de seful statului.

” Ponta e si un om las. Las si mincinos. Si nu spun ca un om politic nu poate gresi, ca atunci cand sunt evidente ca e altfel trebuie sa recunoasca. Eu am facut-o ori de cate ori am considerat ca am gresit.

Nu o sa vedeti asa ceva la Ponta, si va aduc aminte argument pentru minciuna si lasitate – disputa cu Crin Antonescu legata de martea neagra, in care Crin Antonescu spunea clar: ne-am inteles sa trecem si legea amnistiei si a gratierii, chiar cu tine in avion, sa reducem putin din impact, dar ne-am inteles la nivel de USL.

Ponta nu a avut curaj sa isi asume intelegerea cu Antonescu, ceea ce l-a facut pe Antonescu sa nu mai sustina legile. E si mincinos si las”, a mai spus presedintele.

Sursa foto: captura Realitatea Tv