BASESCU: Categoric nu am incalcat Constitutia. In vacanta omul se imbraca cum vrea

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, intr-un interviu acordat pentru gandul.info, ca nu a incalcat Constitutia Romaniei prin implicarea sa in campania electorala, explicand ca CCR stabileste clar plaja pe care presedintele se poate misca in spectrul politic, adaugand ca are dreptul la optiuni si  dezbateri politice.

“Categoric nu am incalcat Constitutia. As vre sa stiu la ce se refera Victor Viorel Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare care au fost in 2007 si 2012 pe acelasi tip de motivatie. In avizul numarul 1 din 2007, CC stabileste clar plaja pe care Presedintele se poate misca in spectrul politic. Are dreptul la optiuni politice, la dezbateri politice, sa fie sustinut de un partid si sa ramana apropiat unui partid. PMP este partenerul meu politic acum”, a declarat Traian Basescu. Vezi aici declaratia lui Ponta privind sesizarea CCR

Basescu a mai spus ca, daca ar candida la Presedintie, “categoric” ar pune votul sau in urna pentru Elena Udrea si a adaugat ca isi va dona salariul pe luna aceasta Partidului Miscarea Populara, apreciind ca “un salariu de presedinte, de 6.000 de lei, nu e putin”.

Intrebat daca a contribuit, personal sau cu familia sa, la campania electorala a Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu a spus: “Nu, dar voi contribui cu cat imi permite legea. Abia astept sa iau salariul pe luna mai. Se va intampla azi, sper sa primesc fluturasul de salariu si salariul pe luna aceasa il donez Partidului Miscarea Populara”.

“Un salariu de presedinte, de 6.000 de lei, nu e putin”, a adaugat Basescu.

Afla aici mai multe detalii despre acuzatiile aduse de Ponta la adresa lui Traian Basescu

Intrebat de unde are PMP bani pentru campanie, presedintele a raspuns: “Eu constat ca nu prea au bani, nu prea au afisaj, spoturi, fata de alte partide si de aceea salariul pe luna asta il donez lor”.

Presedintele Basescu a fost intrebat daca ar pune votul sau in urna pentru Elena Udrea, daca aceasta ar candida la Presedintie. “Categoric, da, daca ar candida, as pune votul meu in urna pentru Elena Udrea”, a raspuns Traian Basescu. El a spus insa ca nu a intrebat-o pe Elena Udrea daca va candida la prezidentiale.

Presedintele a sustinut ca Elena Udrea are “calitati morale” pentru a candida la prezidentiale si a aratat ca aceasta a venit fara bani in politica si este cinstita.

DECLARATIILE LUI TRAIAN BASESCU:

– “N-am avut motive sa-mi imaginez ca as fi in locul lui Nastase in penitenciar. Taria unui om trebuie sa fie suficienta sa acopere orice intamplari din viata lui.”

-“N-a indraznit nimeni sa vina sa-mi spuna sa-i dam al doilea mandat lui Daniel Morar. Sau sa-i dam mandat lui Kovesi. N-a indraznit niciun politician din fostul meu partid sau din partidul meu actual.”

Despre posibilitatea ca Victor Ponta sa ajunga la puscarie:

– “Nu stiu. Ce stiu sigur este ca Ponta e un politician corupt, care a dus coruptia in guvernare.”

– “Duicu n-a fost in birou la mine sa faca trafic de influenta, ci in birou la procuror, sa puna sef de Politie pe le Mehedinti sau pe la Inspectoratul General de Politie.”

– “Pentru mine marea problema a democratiei este Victor Viorel Ponta. Nu ma amestec in problemele interne ale PSD-ului, ar fi incalcarea Constitutiei.”

“Victor Viorel, floricica nationala, e un pericol pentru democratie. Crin Antonescu a reusit sa se desprinda de sub controlul, de sub influenta turnatorului Voiculescu.”

Despre saltul cu parasuta al lui Udrea:

– “Intre un om politician femeie care are curaj sa sara de la 4000 de metri si Victor Viorel Ponta, care era cu o barca gonflbaila trasa de jandarmi si pompieri cu epoleti.”

– “Victor Viorel Ponta, daca e om curajos, sare cu parasuta si eu comentez in direct saltul lui.”

Despre calitatile de presedinte ale Elenei Udrea:

“Daca ar candida, as pune votul meu in urna pentru Elena Udrea. Nu am intrebat-o daca vrea sa candideze la Presedintie, dumneavoastra m-ati intrebat ce as face si v-am spus.”

“Fie ca vorbim de Ungureanu, fie de Predoiu, fie de Udrea, totul ester sa obtina aceasta functie cinstit. si fara sa fie dator unuia ca Voiculescu sau baronilor”

“Eu nu am nimic impotriva PDL-ului ca partid. M-au sprijinit, m-au facut presedinte de doua ori. I-as recomanda lui Blaga sa fie mai calm. Nu i-am facut nimic, nu recunosc in el omul care a fost ministru. “

“Vreau sa vedeti pana unde merge perfidia acestui om (Victor Ponta), e un las. Va dau un citat cand era fluierat la Certeze. Iata ce spune acest om ca sa scape de fluieraturi: Vreau sa va multumesc celor care au venit astazi cu gandul la Romania aici. Oamenii venisera cu gandul la sarbatoarea lor. Presedintele tarii nu a putut sa vina. Este expresia maxima a lasitatii lui, sa scape prin minciuni. A incercat sa foloseasca numele meu la Certeze pentru a diminua fluieraturile. I-a pacalit in prima faza pe oameni. Au crezut ca vor auzi un mesaj de la presedinte.”

Despre campania pentru electorale a PSD-ului:

– “Ponta sa se dea jos de pe toate afisele PSD-ului. Eu sunt presedintele Romaniei si sesisez un puternic derapaj. Daca va fi o suspendare ma voi bate cu ei, cu PSD-ul. Eu nu sunt in campanie electorala acum.”

– “Nu am contribuit cu bani la campania pentru PMP. Dar abia astept sa iau salariul. Le voi dona un salariu de presedinte, banuiesc ca nu e putin.

– “Victor Ponta a furat startul campaniei facand lucruri extrem de toxice, rele pentru Romania, apararea baronilor si parteneriatul cu Voiculescu. El spune sa terminam cu regimul Basescu, un regim in care macar justitia a inceput sa functioneze. Eu niciodata nu m-am supus unuia ca Voiculescu. Eu m-am dus cu solicitari. A fost de acord, foarte bine. Eu trebuia sa dau Romaniei o majoritate.”

– “Obiectivul meu este sa creez acea contrapondere necesara unui prim-ministru care are tentatia sa fie un dictator fara rezerve. A preluat Politia in subordine proprie, a preluat multe alte lucruri si acum si-ar baga manutele in CSAT.”

– “Nimeni nu pare capabil sa creeze opozitie, asa ca nu putem lasa acest derapaj democratic in care PSD acapareaza tot.”

Despre fotografiile cu tricoul PMP:

– “Eram la Neptun. Cei de la PMP au venit pe litioral si i-am invitat la Neptun pentru cateva ore. Pana la urma ii cunosc pe toti. Mi-au aratat tricourile, drept pentru care am imbracat un tricou al PMP-ului. Putea sa fie cu orice alt mesaj. Am facut poze de grup si cu fiecare in parte.”

“As vrea sa multumesc televiziunilor ca au popularizat aceste fotografii. In vacanta omul se imbraca cum vrea. Nu te imbraci cum vrei in vacanta?”

– “Victor Viorel este numele premierului, are nume de floricica. Este floricica patriei.”

– “Eu am constatat un lucru foarte grav, si anume ca premierul Ponta a confiscat campania pentru alegerile europarlamentare si a transformat-o in campanie prezidentiala.”

Despre declaratia lui Victor Ponta privind sesizarea CC

– “Categoric nu am incalcat Constitutia. As vre sa stiu la ce se refera Victor Viorel Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare care au fost in 2007 si 2012 pe acelasi tip de motivatie. in avizul numarul 1 din 2007, CC stabileste clar plaja pe care Presedintele se poate misca in spectrul politic. Are dreptul la optiuni politice, la dezbateri politice, sa fie sustinut de un partid si sa ramana apropiat unui partid.”

– “PMP este partenerul meu politic acum.”