BASESCU: Ce s-a intamplat la Paris ne confirma ca EUROPA NU POATE FI CASA ORICUI

EUROPA NU POATE FI CASA ORICUI, Europa este in primul rand CASA EUROPENILOR, CASA CRESTINILOR, a declarat sambata presedintele Miscarii Populare, TRAIAN BASESCU, la Cluj-Napoca, afirmand ca nu exista obiectiv mai important in Europa decat SIGURANTA CETATENILOR EI.

”Nu vreau sa-mi arog niciun merit al unor semnale care oricum s-au dus in vant, dar trebuie sa intelegem ca in Europa nu exista obiectiv mai important decat SIGURANTA CETATEANULUI EUROPEAN. Ce s-a intamplat la Paris noaptea trecuta este proba ca demagogia nu tine loc de siguranta, de securitate. Toti eram convinsi ca integrarea unei culturi, a unei credinte atat de diferite de crestinism este imposibila. Si e recunoscut la nivel de lideri europeni cu ani in urma, inclusiv dna Merkel a recunoscut, ca integrarea culturala a fost un esec in Germania si Europa. Valul de migranti din acest an a gasit Europa nepregatita si, mai ales, i-a prabusit sisteme de securitate a frontierelor. (…) Ce s-a intamplat la Paris ne confirma ca Europa nu poate fi casa oricui. Europa este in primul rand casa europenilor, casa crestinilor. (…) Nu este suficient sa-i aparam pe romani daca ne aparam frontierele Romaniei. La Paris au murit doi romani. Asta inseamna ca pentru a apara romanii trebuie sa aparam Europa”, a afirmat fostul presedinte al Romaniei, la o intalnire a MP.

CITESTE SI: MULTIPLU ATENTAT TERORIST LA PARIS: REACTIILE POLITICIENILOR ROMANI. UPDATE

El propune infiintarea unei AGENTII EUROPENE pentru riscuri ca TERORISMUL si TRAFICUL DE DROGURI SI DE PERSOANE.

”Avem solutii. Totul este sa luam decizia politica. Cum a fost posibil ca intr-un stat sa se organizeze 6 atentate simultan fara ca structurile de securitate ale Frantei sa sesizeze acest lucru? (…) Cred ca Europa are nevoie sa puna in primul rand, in prioritatea zero, siguranta cetatenilor europeni. (…) Se pot face lucruri extrem de eficiente. In primul rand, trebuie facuta o selectie din milionul de migranti islamisti care au intrat in Europa incalcand toate regulile. (…) Trebuie vazut cine poate si cine nu poate sa ramana in Europa. Avem avioane, avem nave, ii ducem inapoi de unde au venit. (…) Trebuie creata o agentie europeana pentru riscuri asimetrice, in care sa intre traficul de droguri, traficul de persoane, terorismul. Iar aceasta agentie trebuie sa cumuleze informatii de la toate serviciile de informatii ale statelor membre ale UE. (…) Daca fiecare tara ar pune intr-un cos informatiile despre oameni suspecti a se ocupa cu activitati teroriste, va asigur ca ar fi analisti la agentie care ar reusi sa vada firul rosu al riscului si sa fie prevenite evenimente ca cel de la Paris. Dar atata timp cat fiecare stocam informatia si o tinem numai pentru noi si n-o impartasim celorlalte state, de buna seama riscurile sunt majore”, a sustinut Traian Basescu.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: PASAPORTUL SIRIAN al unuia dintre ATACATORII SINUCIGASI apartine unui MIGRANT INREGISTRAT IN GRECIA. LIVE TEXT

Potrivit acestuia, si FLOTELE MILITARE DIN MAREA MEDITERANA trebuie sa fie folosite, pentru a nu lasa ambarcatiunile cu migranti sa ajunga in Europa.

”Avem niste flote extraordinare. (…). Si noi nu putem opri barcute la limita apelor teritoriale ale Siriei, ale Italiei, ale Libiei, ale Marocului? Totul este sa avem decizia politica sa ne utilizam flotele militare pentru securitatea noastra. (…) Avem niste flote gigantice in Mediterana, avem resurse s-o facem, dar nu luam decizia politica”, a adaugat Basescu.

Sursa foto: dcnews