Basescu cere corectarea “incidentului” Teodorescu

Numele lui Traian Basescu apare in opt dosare penale

Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului joi, intr-o conferinta de presa, sa corecteze incidentul de miercuri cu deputatul PDL Catalin Teodorescu, care a ramas cu imunitatea intacta, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului democrat-liberal.

“As aborda si un element de satisfactie, am mai facut-o, apreciind reactia la solicitarea presedintelui ales , modul cum Parlamentul a avizat arestarile si avizarile de urmariri penale, cu exceptia incidentului de ieri, care sper sa fie favorabil pentru ca s-au creat premise ca raportul MCV sa fie unul bun. Numai ca a trebuit sa facem si acest pas inapoi cu deputatul PDL Teodorescu. Stiu foarte bine care sunt evaluarile, parlamentul era problema, au rezolvat-o in cea mai mare parte. Ma gandesc ca poate parlamentul gaseste o solutie sa corecteze incidentul de ieri”, a recomandat seful statului.

Vezi aici toate declaratiile presedintelui Traian Basescu

Amintim ca plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PDL, Catalin Teodorescu, cu 146 voturi “pentru” si 101 “impotriva”.

Ministrului Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este implicati si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

Citeste si: Deputatii au aprobat ARESTAREA PREVENTIVA a lui MARKO ATILLA. CATALIN TEODORESCU, salvat la RENUMARAREA voturilor. SCANDAL intre putere si opozitie