BASESCU: Cheltuielile pentru aparare nu pot fi neglijate la nesfarsit. Armata si nu baronii trebuie sa aiba prioritate

TRAIAN BASESCU a declarat, duminica, la Iasi, unde presedintele participa la o dezbatere privind prioritatile Romaniei si sprijinul pentru Republica Moldova, ca ARMATA, si nu BARONII, este cea care trebuie sa aiba prioritate.

”Nu poti neglija la nesfarsit cheltuielile pentru APARARE. Iar Romania, indeferent cat de importanti sunt baronii trebuie sa inteleaga ca resursele pentru Aparare trebuie alocate. Din acest punct de vedere pot sa va spun ca exista in toate CSAT-urile, cand s-a discutat bugetul Apararii, o propunere a CSAT-ului si o alocare din partea Guvernului”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Romania indeplineste 4 dintre cele 5 criterii de ADERARE in zona euro 

”Intotdeauna prioritate au avut baronii si mai putin armata. Acum s-ar putea sa ne jucam in continuare. Am vazut declaratiile premierului care spunea ca in patru-cinci ani o sa ajungem la 2%. Sa ajungem in 4-5 ani la 2% s-ar putea sa fie prea tarziu. Iar obligatia noastra e de 2,38% sa fie alocat in bugetul Apararii”, a explicat presedintele.

”De aceea voi insista ca alocarea de 2%, de fapt arata ca nici nu stire ce obligatii avem. Obligatia noastra e de 2,38% din PIB sa fie alocat bugetului Apararii”, a spus seful statului.

Citeste si: BASESCU: Sa dai CLOVNULUI de MAZARICA Portul Constanta este un element de dispret fata de interesul national

”Punctul meu de vedere e ca primii care trebuie sa aiba grija de securitatea lor nationala sunt statele care se afla la frontiera de est. Din acest punct de vedere, Romnania trebuie sa isi recalibreze resursele militare”, a mai adaugat TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: presidency.ro