Basescu: Clanurile interlope sunt folosite la alegeri pentru resurse financiare in campanie

Presedintele Traian Basescu a vorbit joi, la Adevarul Live, despre influenta clanurilor interlope asupra politicii romanesti, afirmand ca liderii interlopi sunt folositi la alegeri pentru a obtine resurse financiare atat pentru campaniile electorale, cat si pentru resurse proprii ale politicienilor.

“Crima organizata la nivel local era inca o problema neatinsa la inceputul mandatului meu. Apoi, in CSAT s-a hotarat ca SRI, DIICOT si alte organe de ancheta sa intervina. Clanul Bercea Mondial a fost obisnuit sa primeasca favoruri, dar de data asta n-au nimerit poarta potrivita. Faptul ca Bercea Mondial avea peste 100 de dosare si primise NUP-uri, este o dovada ca decizia CSAT din 2009, privind lupta impotriva clanurilor locale, a fost una corecta. Toate structurile statului au inteles ca e o lupta vitala, la fel ca lupta anticoruptie la nivel politic. Clanurile sunt folosite la alegeri pentru resurse financiare in campanie si chiar pentru resurse financiare proprii. Liderii clanurilor au mare influenta asupra comunitatii”, a spus Basescu.

Citeste si: Traian Basescu a dezvaluit ca s-a gandit la demisie si chiar a discutat despre asta cu unele institutii

Seful statului a tinut sa precizeze ca nu-si reneaga fratele, insa a completat glumind: “ce s-ar fi intamplat daca as fi avut 11 frati?!”.

“Eu nu-mi reneg fratele, este fratele meu, iar cand imi voi termina mandatul voi incerca sa-l apar. Fratele este o ruda de rangul doi. Nu traiesc zi de zi cu el sa-mi dau seama ce face. Nu o spun ca pe o scuza, iar multi romani inteleg. Ma intrebam ce s-ar fi intamplat daca aveam 11 frati. Ar trebui sa ramanem in limita legii. Pentru moment, sunt presedintele Romaniei. Campania din Parlament privind demisia presedintelui este una incorecta din punct de vedere legal”, a spus Basescu.  

Citeste si: BASESCU: Le cer scuze romanilor. Unii imi cer demisia pentru o fapta pe care nu am comis-o