Basescu, considerat presedintele care a ajutat cel mai mult democratia romaneasca

Traian Basescu

Romanii considera ca presedintele Traian Basescu este presedintele care a ajutat cel mai mult democratia romaneasca, potrivit unui sondaj INSCOP. Presedintele Traian Basescu isi incheie duminica, 21 decembrie, cel de-al doilea mandat, chiar in ziua izbucnirii Revolutiei romane in Capitala, acum 25 de ani.

Pe retelele de socializare au inceput sa circule mesaje de mobilizare pentru sustinerea lui Traian Basescu in strada, ca semn de solidaritate publica pentru ziua plecarii definitive de la Cotroceni, dupa predarea mandatului catre presedintele ales Klaus Iohannis, scrie reportervirtual.ro.

Jurnalistul Laurentiu Ciocazanu aminteste, intr-un editorial publicat de sursa citata, de furtunile prin care a trecut Basescu de-a lungul anilor.

“El s-a confruntat cu multe cu multe lovituri, fie din partea mogulilor media care l-au transformat in tinta constanta, din nevoia de a-l aduce la ordinele lor, fie din partea coruptilor suparati ca presedintele a dat frau liber justitiei, fie a avut de suferit la imagine dupa masurile dure de austeritate din 2010, obligatorii insa pentru evitarea falimentului de tara in plina criza financiara globala”, scrie Laurențiu Ciocazanu.

Citeste si: TOPUL PRESEDINTILOR ROMANI de DUPA 1989: FAVORITUL surprinzator al ROMANILOR

Traian Basescu și-a pastrat traiectoria, nu a cedat presiunilor “a fost suspendat de USL, dar n-a batut palma cu „dusmanul”, nu a facut compromisuri de tip Adrian Nastase, nu a „negociat” Romania cu „capitalistii de cumetrie” nascuti sub regimul PSD dupa asasinarea Ceausestilor de catre oamenii lui Ion Iliescu, in 89”, considera jurnalistul.

Dovada cea mai buna ca Basescu a iesit cu brio din toate incercarile a fost votul din 16 noiembrie, “cand romanii au ales un presedinte care sa continue proiectul lui Traian Basescu”, spune jurnalistul.

“Dar a fost EL insusi. injurat si adulat deopotriva, dar sigur de tinut minte. Construit sa reziste, vorba unei reclame. si a rezistat…”, mai scrie Ciocazanu.