BASESCU: Daca am ajuns tara in care procurorii darama guverne, e cazul sa punem lacatul pe democratie

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU l-a atacat dur pe magistratul care instrumenteaza dosarul lui VICTOR PONTA, intr-o interventie telefonica pentru B1 TV.

TRAIAN BASESCU a declarat ca procurorul despre care face referire este “proaspat in DNA” si ca probabil a primit instructiuni cum sa darame Guvernul. Fostul presedinte sustine ca un magistrat poate darama oricand un Executiv prin acuzatiile pe care le aduce, chiar daca acesta nu are calitatea unui judecator.

CITESTE  SI: BASESCU il numeste pe IOHANNIS un “PAPAGAL FARA PENE” dupa scandalul INDEMNIZATIILOR PENTRU DEMNITARI 

”Avem o legislatie subreda care face ca un procuror, fie el si stagiar, sa puna guvernul in pozitia de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspat venit in DNA, care a primit instructiuni cum sa darame guvernul. Daca am ajuns in tara in care procurorii darama guverne, putem sa punem lacatul pe democratie”, a declarat TRAIAN BASESCU.

”Maine orice guvern poate fi daramat pe simpla prezumtie de vinovatie a unui procuror, dar care nu are girul unui judecator sa spuna ca este vinovat”, a mai continuat TRAIIAN BASESCU.

”Cei care cred ca institutiile statului pot sa suplineasca forta opozitiei sau a puterii se insala amarnic. Eu prevad ca cei care cred in astfel de lucruri vor fi ei mai devreme sau mai tarziu in catuse. Nu poti destabiliza un stat prin alte mijloace decat cele democratice”, a mai afirmat fostul presedinte.

TRAIAN BASESCU spune ca in cei 10 ani de mandat nu i-a trecut niciodata prin minte sa se foloseasca de institutii pentru disputele cu sefii executivelor: ”din cei 10 ani, patru ani am avut un premier ostil care se numea CALIN POPESCU TARICEANU, trei un premier ostil care se numea VICTOR PONTA. Niciodata, in timpul cu Tariceanu si cu Ponta, nu mi-a trecut prin cap sa folosesc altceva decat mijloace politice in disputele cu premierii”.

CITESTE SI: BASESCU, atac fara precedent: Doi NESABUITI in FRUNTEA STATULUI. MUFTIULE, CIOCU MIC! 

TRAIAN BASESCU mai este de parere ca cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Ponta pe motiv de conflict de interese este “minora”: ”actiunea publica prin care se cere ridicarea imunitatii pentru conflict de interese mi se pare maruta, minora, atata timp cat ai un presedinte in functie care a fost intr-un conflict grosolan de interese si justitia a spus merge”.

”Nu cei numiti stabilesc echilibrul de putere politica”, a insistat acesta.

”Nu exista procuror sau judecator care sa poata spune Basescu mi-a cerut sa-l fac pe Tariceanu sau pe Ponta”, a mai precizat TRAIAN BASESCU pentru sursa citata.

Sursa foto: captura video