Basescu: Daca dreapta se uneste, castigatorul la ALEGERILE PREZIDENTIALE va fi reprezentantul dreptei

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul unui interviu pentru portalul moldovean Unimedia, ca dupa parerea sa, la alegerile prezidentiale din Romania va castiga un candidat al dreptei politice daca partidele de pe acest esichier vor avea un candidat comun.

In opinia presedintelui, dupa alegerile pentru Parlamentul European (22-25 mai) vor avea loc miscari politice pe segmentul dreptei.

“Cu certitudine, se vor produce unele reasezari pe scena politica dupa alegerile pentru PE. Dupa cum stiti, probabil, in Romania stanga neocomunista este foarte grupata in alianta care se afla acum la guvernare, iar dreapta este foarte faramitata in urma pierderii alegerilor din 2012. Romania are o dreapta faramitata, dar mai puternica cumulat decat stanga. Speranta mea este ca imediat dupa europarlamentare, cand toate partidele isi vor masura potentialul electoral, sa se uneasca pentru a avea un candidat care cu certitudine poate castiga alegerile prezidentiale”, a declarat Traian Basescu.

Ce spune Basescu despre votul Parlamentului din Transnistria – Interviu Unimedia

Basescu a mai aratat ca un candidat bun al dreptei ar fi fostul premier Emil Boc, care a scos tara din criza economica. “A fost un om care a sacrificat voturile pentru a trece tara de perioada de criza”, a spus Basescu.

Totodata, el a pronuntat si alte nume care ar fi potentiali candidati din partea dreptei, precum Crin Antonescu, Elena Udrea si Mihai Razvan Ungureanu. Totul este ca toate partidele sa se aseze la negocieri si eu cred in intelepciunea si capacitatea lor de a fi mai putin orgoliosi cand este vorba de interesul national”, potrivit sefului statului roman.

Citeste si: Basescu vrea sa obtina cetatenia Republicii Moldova

Basescu a mai spus ca dupa ce isi va incheia mandatul, va ramane in politica, dar nu va prelua conducerea vreunui partid, reiterand intentia de a se apuca si de agricultura pe un teren procurat de fiica sa cea mare, Ioana.