BASESCU: Daca in 2010 eram la fel de lasi ca PSD, tara asta era mai rau decat Grecia

TRAIAN BASESCU a criticat PSD si actuala guvernare dupa ce social-democratul ADRIAN DOBRE a lansat o serie de acuzatii la adresa fostului presedinte. BASESCU a sustinut ca daca el si EMIL BOC nu ar fi dispus taierile din timpul crizei economice, guvernul de astazi nu ar mai fi avut ce da populatiei, iar Romania ar fi fost intr-o stare mai dificila decat Grecia.

TRAIAN BASESCU a mai criticat actualul guvern si pentru modul in care a gestionat relatia cu Republica Modova, pentru lipsa de investitii mai ales in infrastructura si pentru actuala situatie din Educatie.

”Dobre, un stralucit reprezentat al propagandei mincinoase a PSD, spune ca un presedinte care a fost in functie zece ani nu are ce apara. Eu cred ca are ce apara si o sa va dau si cateva exemple.

Ei se intreaba ce au facut BASESCU si Boc in 2010. Eu va spun ca daca atunci eram la fel de lasi ca PSD tara asta era mai rau decat Grecia si acum nu mai aveati crestere economica. Acum ca sunt din nou in politica voi apara acest lucru. Daca eu si Boc nu taian, voi nu aveati ce da.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU si-a anuntat, OFICIAL, inscrierea in PMP: NU voi CEDA NICIODATA

V-ati batut joc de politica in raport cu Republica Moldova. Ati cazut ca daca veti contrui o conducta in care dati 1 la suta din cat au nevoie va fi suficient. Fortele proeuropene pot fi spulberate acum pentru ca voi credeti ca propaganda este suficienta. Fiti decent si renuntati la propaganda de proasta calitate!

Ati gasit si Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, dar nu il puteti implementa pentru ca bateti campii prin Iordania.

Legea Educatiei ati facut-o pulbere cu Andronescu pentreu a putea falsifica in continuare doctorate. A fost o lege buna initial, dar s-a schimbat la initiativa doctorilor din PSD.

Mai am de corectat lucruri. Ma refer aici la batalia pentrud repturile omului pe care nu am dus-o cum trebuie. Am contribuit la intarirea unor structuri, dar am pierdut din vedere ca trebuie aparate drepturile omului. Sunt lucruri de corectat si in justitie.

Am de aparat evolutia pozitiva a statului de zece ani. Voi vreti doar sa faceti o cloaca, sa va pupati cu PNL, sa fie o liniste peste tara cum nu s-a mai vazut.

Romania a avansat enorm din 2004, cand am luat-o de la dumneavoastra, pana in 2014 cand ati luat-o inapoi si ati prabusit investitiile. Nici nu ati fost in stare sa contractati diferenta de 7 miliarde din fondurile europene pe care Romania o pierde. Ati taiat panglici la tronsoane de autostrada incepute in timpul lui Boc si tot ati iesit cu -9 km la autostrazi. Un asemenena guvern puteti sa-l trimiteti sa faca altceva. Tot populatia va plati pentru faptul ca taiati banii de la investitii.

CITESTE SI: NOUL DOSAR AL LUI TRAIAN BASESCU A FOST TRIMIS DE ICCJ LA JUDECATORIA SECTORULUI 5

Nu recunoasteti nici faptul ca, imediat dupa vot, am revenit asupra intentiei de a demisiona, pe cand Ponta a spus ca demisioneaza daca incepe urmarirea penala si a uitat sa dezminta, a spus ca demisioneaza  daca e trimis in judecata si a uitat sa dezminta.

Primul ministru care a aprobat prin ordonanta de urgenta un program de autostrazi in Romania stiti care a fost? A fost TRAIAN BASESCU. Este vorba de OUG 16 din 28 ianuarie  1999 semnata de mine si de Radu Vasile. Este un program de autostrazi pe care al folositi si astazi dar il folositi prost. Nici nu stiti sa cititi legile pe care le aveti in vigoare”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: realitatea