BASESCU: Declaratiile lui JUNCKER, o involutie formidabila a UE in raporturile sale cu Moscova

Declaratiile lui Jean Claude Juncker de la Passau arata o involutie formidabila a Uniunii Europene in raporturile sale cu Moscova, a declarat fostul presedinte TRAIAN BASESCU intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

Acesta a mai sustinut ca Bucurestiul trebuia sa aiba o reactie extrem de taioasa in fata acelor afirmatii, mai ales ca ele denota o lipsa de interes fata de securitatea Romaniei.

”E o involutie formidabila a UE in raporturile cu Rusia. Va asigur ca declaratiile lui Juncker de la Passau nu sunt declaratii facute ca asa crede el. Acele declaratii au avut binecuvantarea Germaniei si a Frantei, nu si a Marii Britanii.

Juncker e doar un exponent a unor pozitii a marilor puteri economice si militare din interiorul UE. De aceea eu am reactionat si m-a surprins ca nu a existat o reactie extrem de dura pentru ca oricine intelege ca nu le-a facut de capul lui. Si le-a mai si facut la Passau, in Germania, nu in alta parte.

Din punct de vedere al sustinerii nevoilor noastre de securitate in interiorul UE trebuie facute clarificari imediate, iar presedintele trebuia sa aiba o reactie extrem de taioasa in raport cu declaratiile lui Juncker. Reactia nu a existat. Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa fie active pentru ca nu este permis ca Junker sa faca aceste declaratii fara a da doi bani pe interesele Romaniei.

CITESTE SI: DOSARUL in care BASESCU este acuzat de UZURPAREA de CALITATI OFICIALE NU A FOST REDESCHIS. UPDATE

Romania nu are niciun motiv sa nu creada in relatia ei cu SUA. Deocamdata, pe toate palierele, cu toate ocaziile, SUA a fost corecta cu Romania. Exista tendinta sa se faca o confuzie. Multi cred ca rachetele de la Deveselu sunt o socoteala intre Romania si SUA, ceea ce a si fost in faza initiala, dar acele rachete la care se tot stropsessc oficialii de la Moscova sunt din sistemul NATO. Sistemul de la Deveselu e parte dintr-ununul care cuprinde mai multe parti: 1. sistemul de radare din Turcia, 2. rachetele la Deveselu, 3. sistemul de rachete echivalente din Spania, 4. sistemul din Polonia. trei din patru compenente sunt deja finalizate. Cine crede ca rusii se stropsesc la Romania cu amenintari din astea de doua parale nu intelege ca Romania e parte a unui sistem. Rusii numai propagandistic se stropsesc peste gard la Romania cand ei deranjeaza tot sistemul.

CITESTE SI: BASESCU despre REFUGIATI: Generozitatea lui MERKEL ar putea fi legata de NOMINALIZAREA LA PREMIUL NOBEL

Ma ingrijoreaza deciziile Frantei si Germaniei exprimate prin vocea lui Juncker, care numai nu spune <<hai sa ridicam sanctiunile impuse Rusiei dupa ce a facut in Ucraina>>. Asta e mesajul lui Juncker, pe care l-am apreciat pentru sprijinul pe care l-a dat Romaniei, dar acum cred ca a sarit calul.”, a declarat fostul presedinte.

Sursa foto: b1TV