Basescu: Declaratiile lui Ponta aduc prejudicii grave Romaniei in calitate de stat membru al UE si NATO

Presedintele Traian Basescu a reactionat, marti, la declaratia premierului Victor Ponta potrivit careia Adrian Nastase este o victima politica a sefului statului, dupa condamnarea de ieri.

Intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, Basescu sustine ca afirmatiile lui Ponta aduc prejudicii grave Romaniei in calitate de stat membru UE si NATO, catalogand declaratiile acestuia ca incompatibile cu functia pe care o detine.

Seful statului ii cere premierului sa inceteze orice atac la dresa justitiei si sa intre in atributiile constitutionale ale functiei publice pe care o detine.

Va prezentam mai jos mesajul integral transmis Mondo News de Administratia Prezidentiala:

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat nota cu profunda ingrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justitiei facute in ultima perioada, inclusiv in data de 6 ianuarie a.c. Domnul presedinte Traian Basescu considera ca aceste declaratii aduc prejudicii grave Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene si NATO. Totodata, aceste declaratii sunt incompatibile cu exigentele functiei de prim-ministru intr-un stat al Uniunii Europene.

Domnul presedinte Traian Basescu ii cere imperativ domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei si sa reintre in atributiile constitutionale ale functiei de prim-ministru. Totodata, domnul presedinte Traian Basescu ii cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa respecte Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Guvernului, in care elementul central se refera la sustinerea independentei justitiei”.

Vezi aici declaratiile lui Victor Ponta