BASESCU: ”Demnitate si Adevar” sa devina partid politic si sa se alieze cu formatiunea lui Strelet

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU ii sfatuieste pe simpatizantii platformei ”Demnitate si Adevar” sa faca demersurile necesare pentru a deveni partid politic, recomandandu-le totodata sa se alieze cu formatiunea condusa de Valeriu Strelet.

Fostul sef de stat le-a adresat, joi seara, prin intermediul paginii sale de Facebook, un mesaj suporterilor platformei ”Demnitate si Adevar” in calitate de ”om care iubeste Republica Moldova si cetatenii ei”, informeaza Mediafax.

”Stiu ca nu aveti incredere in Guvernul Filip. Va spun sincer ca nici eu nu am, pentru ca stiu cine este papusarul domnului Filip. Daca as vrea sa am un cuvant de spus legat de viitorul tarii, in mod cert as transforma Miscarea Demnitate si Adevar in partid politic ca singura garantie de reprezentare parlamentara a cetatenilor tarii care doresc un stat democratic si un parcurs pro-european”, afirma BASESCU.

CITESTE SI: PROTESTE CHISINAU: Manifestantii cer ALEGERI ANTICIPATE. Socialistii lui DODON au contestat noul guvern. UPDATE

El subliniaza ca a cere simultan cu Igor Dodon si Renato Usatii retragerea votului dat de majoritatea parlamentara este o greseala si avertizeaza ca fara un guvern Republica Moldova se indreapta spre dezastru. ”Dodon si Usatii vor instabilitate, pentru ca numai asa pot sa isi pacaleasca electoratul. Trebuie inteles ca, daca Republica Moldova poate fi impinsa in dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenta unui guvern validat de Parlament. Guvernul Filip, bun sau rau, si eu nu cred ca este solutia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova”, este de parere fostul presedinte.

El mai adauga un sfat – “o alianta cu partidul lui Strelet, care detine structuri puternice in teritoriu, nu ar fi cel mai rau lucru” pentru ”Demnitate si Adevar”.

Adoptarea bugetului de stat pentru 2016, restabilirea echilibrelor macroeconomice, asigurarea stabilitatii institutionale si reluarea contactelor legate de finantarea tarii cu Romania si finantatorii internationali nu pot fi facute decat de un guvern in functie, mai spune BASESCU.

Liderii grupurilor de protestatari din Republica Moldova s-au intalnit joi cu presedintele Parlamentului, Adrian Candu, cerandu-i anularea votului pentru investirea Guvernului Pavel Filip si convocarea alegerilor legislative anticipate, informeaza Unimedia.

CITESTE SI: Guvernul de la CHISINAU va invita o misiune FMI pentru un nou acord

Andrei Nastase, liderul Platformei Demnitate si Adevar, a participat la intalnirea cu Adrian Candu.

Chiar daca nu organizeaza protestele impreuna, la intrevedere a fost si Igor Dodon, presedintele Partidului Socialistilor, precum si Renato Usatii, primarul orasului Balti.

“I-am inaintat domnului Candu solicitarea noastra. Procedura este simpla. Sa fie organizata o sedinta a Parlamentului pentru a fi anulat votul de ieri pentru Guvernul Filip. Pana pe 30 ianuarie trebuie sa fie dizolvat Parlamentul”, a declarat Igor Dodon.

“Avem drept de a pune sesizari la Curtea Constitutionala. Avem o legislatie facuta pentru a exclude poporul de la participare”, a spus Andrei Nastase, cerand si el alegeri anticipate.

Mii de persoane au continuat joi protestele in Chisinau, denuntand instalarea Guvernului Pavel Filip.

 Sursa foto: B1TV