BASESCU, despre ideea de alianta anti-PSD a lui ANTONESCU: Absolut de acord!

Basescu: Daca si presedintele face un mic efort, Ponta nu mananca oua rosii la Palatul Victoria

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, duminica seara, ca este “absolut de acord” cu ideea avansata de CRIN ANTONESCU privind o coalitie anti-PSD, care sa blocheze accesul social-democratilor la functia prezidentiala.

Intrebat ce parere are de ideea lui Crin Antonescu referitoare la o coalitie anti-PSD, TRAIAN BASESCU a precizat ca nu stie declaratia, dar, daca presedintele PNL “a facut asemenea afirmatii sincer, eu sunt absolut de acord cu el, pentru ca miza aici nu mai este nici CRIN ANTONESCU, nici Ungureanu, nici Elena Udrea, miza alegerilor prezidentiale este Romania”.

Seful statului a subliniat ca ar vrea sa-i vada pe sefii celor 4-5 partide de dreapta ca propun un singur candidat, intrucat timpul “va intra pe numaratoare inversa de a doua zi dupa europarlamentare”. “Ponta este deja in campanie, eventualul candidat al dreptei are un handicap ca va intra din iulie, macar sa fie unul sustinut de toti. Este esential ce a spus Crin Antonescu (…) nu are importanta ce program avem ci sa fim hotarati sa blocam accesul PSD la functia prezidentiala (…) Sa fie o simpla alianta anti-PSD, sa blocheze ajungerea la toate parghiile puterii a PSD, a lui Victor Ponta”, a spus Traian Basescu la B1 TV.

Citeste si: Antonescu: Tara asta nu trebuie sa mai intre pe mana PSD. PNL e mai puternic ca niciodata

Acesta a mai spus ca ar fi “ideal” sa existe un singur partid de dreapta. 

Intrebat daca ramane valabila dorinta de a fi prim-ministru, presedintele a precizat sa se poate discuta, dar “ideea nu este populara”.

Presedintele a avertizat formatiunile de dreapta ca au “sanse minime” sa castige prezidentialele, “daca nu vor avea un candidat unic pana la 1 iulie”.

“Am vazut ca foarte multi incearca sa impinga la mine responsabilitatea de a-i pune pe toti la masa sa discutam. Daca vor vrea sa aiba o discutie cu mine, eu fac cu ei, cu draga placere, dar eu nu am cum sa-i fac sa ajunga la un numitor comun, daca ei nu sunt nici patrioti, nici responsabili si daca sunt macinati de ambitie”, a spus Basescu.

In ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, presedintele considera ca acesta “zboara” din functia de premier, daca PSD nu castiga alegerile prezidentiale.

“Dca PSD pierde functia prezidentiala, unde miza e sa puna sub control numirile la DNA, DIICOT, Parchetul general si iCCJ dar si SRI care le produce mari daune (…) cred ca Ponta zboara. Ponta e in situatia in care ori castiga prezidentialele ori pierde tot. El, daca isi face iluzii ca-l tine PSD prim-ministru in conditiile in care nu le da satisfactia punerii sub control a DNA, SRI, DIICOT si inaltei Curti, se inseala”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, intr-o interventie la un talk-show tv, ca este “o chestiune de rationalitate politica” din partea celor “care nu sunt azi cu PSD” ca sa faca ce se poate “pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei”.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: PNL este suficient de puternic sa dea presedintele Romaniei si sa conduca Guvernul cand va fi momentul

“Indiferent cate lucruri ii despart pe cei care nu sunt astazi cu PSD, este o chestiune de rationalitate politica si de instinct de conservare democratica sa facem ce putem pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei”, a spus Antonescu, vineri seara, la un talk-show de la B1 TV.

Antonescu a sustinut ca “a discuta, cine, daca si de ce este de dreapta este o discutie mai complicata decat aceea cine este impotriva PSD”.

“Cred ca toate partidele care sunt in acest moment in opozitie pot sa fie parteneri de discutie. Dilema acestor alegeri prezidentiale este daca ele vor fi pro sau contra Basescu, asa cum crede Ponta si cum vrea sa-i faca pe romani sa creada, sau daca vor fi pro sau contra «toata puterea la PSD», asa cum mi se pare mie ca este real. De aceea discutam cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta”, a comentat presedintele PNL, Crin Antonescu.