BASESCU, despre asigurarea SECURITATII Romaniei si a aliatilor NATO

BASESCU, critici dure la adresa lui Victor Ciorbea: Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil

Traian BASESCU l-a primit, astazi, pe adjunctul asistentului pentru politica spatiala si de aparare al secretarului de stat al SUA, Frank Rose! Principalul subiect de discutie a fost reprezentat de criza europeana declansata de conflictul ruso-ucrainean.

 Seful statului a afirmat ca in contextul regional “complicat” Romania nu va ezita sa-si asume responsabilitatile europene si euroatlantice care ii revin in garantarea propriei sale securitati si a aliatilor sai, dar si impunerea sanctiunilor necesare impotriva Federatiei Ruse.

“Domnul presedinte Traian Basescu a vorbit despre importanta consultarilor cu reprezentantii de varf ai Statelor Unite ale Americii, in special in acest context regional complicat, marcat de evenimentele din Ucraina, si a precizat ca Romania nu va ezita sa-si asume responsabilitatile europene si euroatlantice care ii revin in garantarea propriei sale securitati si a aliatilor sai, dar si impunerea sanctiunilor necesare impotriva Federatiei Ruse”, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis AGERPRES.

Citeste si: Decizie SOC luata de Traian Basescu!

Basescu a reamintit care sunt  problemele de securitate generate de anexarea ilegala a Crimeei de catre Federatia Rusa si si-a manifestat preocuparea pentru deteriorarea situatiei internationale din zona Marii Negre si eventualele consecinte pentru Romania si NATO.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, oficialul american i-a multumit presedintelui Traian Basescu, in numele Guvernului american, pentru sprijinul constant pe care l-a oferit participarii Romaniei la proiectul sistemului american de aparare impotriva rachetelor balistice si a apreciat ca decizia de amplasare a elementelor de scut antiracheta in Romania a reprezentat una dintre deciziile bune ale Statelor Unite ale Americii.

Citeste si: Basescu a participat la inaugurarea fabricii TRW Automotive din Roman

“Oficialul american a afirmat ca proiectul se desfasoara conform graficului, ca se bucura de sprijinul atat al Casei Albe, cat si al Congresului SUA si ca are asigurata finantarea necesara. De asemenea, domnul Frank Rose a afirmat ca investitia facuta de SUA in acest proiect, inclusiv in baza de la Deveselu, reprezinta o contributie atat la securitatea nationala a Romaniei, cat si la cea a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)”, se mai  arata in comunicat.