Basescu despre cazul Becali: Schimbul de terenuri – o mizerie, un om adus in portbagaj, de neimaginat

Presedintele Traian Basescu a explicat, luni seara, de ce nu l-a gratiat pe Gigi Becali. Seful statului considera ca “povestea” cu schimburile de terenuri dintre latifundiar si MApN a fost “o mizerie” si ca Armata nu si-a propus ca aiba comandament la Stefanesti.

Traian Basescu va mai face gratieri pana la incheierea mandatului doar daca situatia respectiva va impune clementa. “Am auzit tot felul de discutii aici, in ce fel presedintele poate, ii spune legea. Nu e adevarat, cei care spun asa ceva mint. Gratierea nici nu trebuie sa fie justificata de presedinte”, a aratat Basescu la postul B1TV, mentionand ca a introdus o practica de a cere aviz de la Justitie.

Citeste si: PONTA: BASESCU NU L-A GRATIAT PE BECALI DIN RATIUNI STRICT POLITICE

El a explicat de ce nu l-a gratiat pe Gigi Becali. “(…)  Si eu, daca tot am avut acces la actele CSAT, am fost si eu curios cum a fost cu pamantul, de unde se vorbea, cu teren la Stefanesti, teren in Pipera, sa se faca Comandamentul Armatei Romane la Stefanesti. Aici e explicatia pentru care au fost condamnati si Cioflina si Babiuc. Am gasit in documentele CSAT, si cred ca asta a fost motivul condamnarii, faptul ca niciodata Armata moderna a Romaniei nu si-a propus sa aiba un comandament la Stefanesti”, a afirmat Basescu.

“Deci povesea asta cu «Sa vedeti cum s-au dat terenuri», a fost o mizerie, iar un om care dispune ca un alt om sa fie adus, bagat in portbagaj e de neimaginat”, a mai comentat Traian Basescu, referindu-se la cazul hotilor de masini care au fost prinsi de bodyguarzii lui Gigi Becali si adusi “la judecata” in Pipera.

Presedintele Traian Basescu a decis, recent, neacordarea gratierii individuale lui Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a acestuia.

Omul de afaceri are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoarei si a primit, ulterior, un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Sursa foto: fanatik.ro