Basescu, despre cazul Nana: A fost o actiune politica initiata de premier, materializata printr-o comisie parlamentara

MAREA REVENIRE A LUI TRAIAN BASESCU IN POLITICA ROMANEASCA. SAU NU?

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit luni, la iesirea din sediul PMP, despre cazul Nana. Intrebat de jurnalisti despre ancheta pe care o deruleaza Inspectia Judiciara pe marginea postarii sale de pe Facebook referitoare la sechestrul de la Nana, urmand a stabili daca a fost sau nu incalcata independenta justitiei, fostul presedinte a declarat ca ceea ce vedem este o ancheta politica si a explicat de ce i-a spus politica: pentru ca a pornit de la convocarea unei comisii parlamentare. CSM urmeaza sa hotarasca daca a fost sau nu incalcata libertatea justitiei prin postarea lui Traian Basescu.

“A fost o actiune politica initiata de premier, materializata printr-o comisie parlamentara. Comisia parlamentara nu inseamna actiune politica? Baza actiunii a fost actiunea parlamentara. Pana nu ne dumirim riscati sa dezinformati. Am facut referire la actiunea parlamentului, de acolo a pornit scandalul Nana. Daca d-nul Nitu crede ca a venit vremea in care nimeni sa nu indrazneasca sa mai exprime vreun punct de vedere ca dansul are sensibilitati, il anunt ca nu voi tine cont de sensibilitatile lui exact cand minte”, a declarat Basescu, la iesirea din sediul PMP.

“Din punctul meu de vedere, justitia are de constatat daca in procesul de restituire au fost ilegalitati. Daca d-nul Nitu s-a simtit implicat politic, este problema dansului. Acest proces a avut ca baza o actiune politica, dupa care chiar eu nu exclud ca in proces sa se fi intamplat ilegalitati. Mai mult, sugerez ca daca as fi parchet as declansa acest tip de controale in toata tara. Pana la clarificare, n-as mai merge deloc inainte cu restituirile, pentru ca in interiorul acestui proces se vor gasi resurse pt a se despagbi toti cei care nu au fost despagubiti. Sugeram justitiei sa faca acest lucru in toata tara si daca se poate sa inceapa cu doua judete Vrancea si Timis”, a mai spus Basescu. 

Citeste si: DOCUMENTE SOCANTE MIHAI GADEA ii aplica o LOVITURA DURA lui TRAIAN BASESCU

“Stiu ce inseamna minciuna politica si as vrea sa nu se mai intample in ceea ce ma priveste. Am avut o experienta de circa 18 ani in care niste minciuni politice au fost preluate de institutii iar eu am ramas omul care a vandut flota. N-as vrea sa mai trec printr-o astfel de poveste. Inspectia Judiciara daca nu-si aduce minte baza de la care a pornit acest control, eu n-am ce sa-i fac nu pot sa-i dau… d-astea care ajuta la memorie. Din cate am citit in Codul Penal, inainte de punerea sechestrului trebuia sa se faca un proces verbal cu valoarea pamantului si observatiile celui impotriva caruia se pune sechestrul. Cand s-a cumparat pamantul s-a cumparat in aceeasi baza, Cartea Funciara”, a mai declarat fostul presedinte.

Citeste si: Parchetul General sesizeaza CSM in legatura cu AFIRMATIILE lui TRAIAN BASESCU

Traian Basescu a reactionat, luni, dupa ce Parchetul General a sesizat CSM sa se sesizeze in cazul declaratiilor facute de fostul presedinte pe tema sechestrului pus pe terenurile de la Nana. Parchetul General a sesizat, sambata, Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declaratiile fostului presedinte Traian Basescu referitoare la sechestrul pus de procurori pe terenurile din comuna Nana. 

Intr-o postare pe Facebook, Basescu le-a cerut scuze satenilor din Nana pentru sechestrul pus de procurori pe terenurile lor, sustinand ca ii pare rau pentru cele 127 familii care trebuie sa “suporte consecintele unor actiuni politice” indreptate impotriva sa.

Luni, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis Inspectiei Judiciare sesizarea primita de la Parchetul General referitoare la afirmatiile lui Traian Basescu privind ancheta retrocedarilor de la Nana. Inspectia Judiciara urmeaza sa elaboreze un raport privind eventuala incalcare a independentei justitiei sau afectare a credibilitatii acesteia de catre fostul presedinte al Romaniei.