BASESCU, despre intalnirea cu IOHANNIS: Nu voi spune niciodata, as crea un precedent

Numele lui Traian Basescu apare in opt dosare penale

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, in emisiunea „Buna seara, Romania”, de pe B1 TV ca dezbaterea privind vizita lui Klaus Iohannis la resedinta este ridicola, afirmand ca nu doreste sa spuna nimic despre acest subiect.

„Este o dezbatere publica ridicola nu pentru ca se face o mare istorie dintr-o presupunere, pe care nu o sa v-o spulber dintr-un motiv simplu. Nu vreau sa creez un precedent, ca maine sa ma intrebe, „pai ne-ai spus cu Iohannis, spune-ne daca a venit astalalt la tine. Este problema de credibilitate a lui Iohannis, sa fie sau nu crezut”, a declarat presedintele.

Citeste si: BASESCU: Sustin PMP, categoric o voi sustine pe Elena Udrea in campania prezidentiala

Acesta a mai spus ca SPP-ul distruge evidentele dupa 24 de ore si nu va spune daca Iohannis a fost la Vila Lac 3.

“Eu nu voi spune niciodata, nici SPP-ul nu va spune cine a intrat la presedinte in casa. Evidentele se distrug dupa 24 de ore, asta e regula lor”, a mai spus Basescu.

Citeste si: Iohannis: Ne putem imagina ca la un moment dat Guvernul Ponta poate pleca prin motiune de cenzura

Tot la B1 TV, Basescu a apreciat retragerea lui Cristian Diaconescu din PMP ca fiind o problema de constiinta, facand referire la faptul ca acesta a votat pentru suspendarea sa, in 2007.

„Avea toate datele unui om care daca se aseaza pe scaunul de la Cotroceni poate sa duca lucrurile inainte. A fost o optiune imn interiorul partidului. Cred ca a avut o probl de constiinta. Al a avut o discutie despre care eu nu am stiut, in CEX. El a spus ca nu a fost la votul 322, ca era intr-o deplasare. Probabil asa si-a amintit. Numai ca pe site-ul Camerei Deputatilor sunt documentele si cu semnatura lui pentru suspendare si tabelul oficial de prezenta. Cred ca era esential sa se duca la CEX sa spuna de ce a zis ca a fost in deplasare”, a mai spus seful statului.