BASESCU, despre LEGEA EDUCATIEI: La nivel european e considerata drept cea mai moderna

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, duminica, la Iasi, cu membri din conducerea Universitatii private “Petre Andrei”, cu care a discutat despre sistemul de invatamant superior si despre Legea educatiei, el apreciind ca fara aceasta din urma “nu am fi avut invatamant de performanta”.

In cadrul intrevederii cu conducerea universitatii private din Iasi, seful statului a spus ca sprijina Legea educatiei in forma in care aceasta este acum.

“Exista aici una dintre putinele universitati de la care aflu ca Legea educatiei este una buna. Daca as merge la «Spiru Haret», probabil ca m-ar lua cu pietre. S-a creat o competitie egala intre universitatile de stat si cele private. Aceasta lege este considerata, la nivel european, drept cea mai moderna. Nu am fi avut invatamant de performanta fara ea”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Citeste si: Basescu a fost huiduit la Iasi

Seful statului a vorbit si despre un profesor pe care l-a avut in timpul facultatii si care l-a influentat in activitatea sa de presedinte.

“A existat profesorul Oarga, un ardelean, cu care faceam psihologie. De cate ori intram in laboratorul sau gaseam harta Romaniei Mari si ne spunea ca noi trebuie sa stim ce semnificatie are aceasta harta si ca trebuie sa o purtam alaturi de tricolor in suflet”, a precizat presedintele.

Rectorul institutiei de invatamant superior privat, Doru Tompea, a precizat ca la intalnire, la care au participat si studenti ai universitatii, nu s-a atins niciun subiect politic.

Intalnirea a durat aproximativ 30 de minute, dupa care presedintele s-a retras intr-un birou al universitatii pana aproape de ora 18.00, cand a plecat spre aeroport pentru a lua avionul spre Bucuresti. seful statului a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor prezenti, iar intrebat despre faptul ca a fost huiduit, la plecarea de la dezbaterea organizata de Fundatia Miscarea Populara la Iasi, de mai multi pensionari, acesta a spus ca “este dreptul constitutional al oamenilor sa protesteze”.

Presedintele a primit din partea universitatii un tablou cu o corabie in furtuna, realizat de pictorul iesean Dan Cumpata.

Traian Basescu a participat, duminica, la Iasi, la dezbaterea “Prioritatile Romaniei in Uniunea Europeana. Cum putem sprijini integrarea europeana a Republicii Moldova”, organizata de Fundatia Miscarea Populara. in jurul orei 16.15, Traian Basescu a parasit hotelul din centrul Iasiului unde a avut loc dezbaterea, el fiind asteptat de aproximativ 20 de persoane, majoritatea pensionari, care i-au reprosat ca o duc rau, ca le-a taiat pensiile in 2010 si ca a distrus tara. In momentul in care Traian Basescu se indrepta spre masina, oamenii au inceput sa-l huiduie si sa strige “Ai distrus tara”.