Basescu, despre numirea lui Valcov la Buget: N-am niciun comentariu, CCR ma obliga sa emit decretul

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la B1 TV, ca va accepta propunerea facuta de premierul Victor Ponta pentru Buget, in persoana lui Darius Valcov, si a adaugat ca va emite decretul cel mai probabil luni.

“Pe Darius Valcov il stiu de cand era la organizatia de tineret a PD-ului. A fost un moment in care a confirmat. N-as putea spune ca daca Valcov a trecut la PSD n-a confirmat politic. A fost un primar ales si reales. In momentul de fata n-am a face niciun comentariu. CCR ma obliga sa emit decretul, probabil luni, saptamana viitoare oricum”, a explicat Traian Basescu.

Citeste si: PSD-istii sunt convinsi ca Basescu va accepta propunerea pentru Buget

Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activeaza doar de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt.

Citeste si: VICTOR PONTA, despre propunerile pentru Cultura si Buget: Vreau sa-i fac o SURPRIZA lui Basescu

El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget.

Initial, pentru aceasta functie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, dar propunerea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu, care a aratat ca acesta nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta sa cea mai complexa este legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.