BASESCU, despre o posibila alianta MP – UNPR: Este exclus, miniciuna stalinista

Presedintele Miscarii Populare, TRAIAN BASESCU, a declarat miercuri, ca este exclusa o ințelegere politica intre UNPR si partidul pe care il conduce. BASESCU a mai precizat ca zvonurile din spatiul public in acest sens sunt „minciuni staliniste”, transmite Agerpres.

„Este exclus. Am mai vazut unii analisti spunand cu foarte mult aplomb ca au fost discutii intre UNPR si Miscarea Populara. Este o minciuna de tip stalinist. N-am avut niciodata discutii cu GABRIEL OPREA pe aceasta tema. Singura discutie pe care am avut-o cu GABRIEL OPREA a fost inainte de Consiliul JAI, cand eu i-am cerut o intalnire, sa-i spun punctul de vedere cu privire la migranti. (…) Nu am discutat nimic despre colaborarea intre cele doua partide”, a spus BASESCU.

CITESTE SI: BASESCU raspunde acuzatiilor ADRIANEI SAFTOIU: Niciodata nu am ascultat vreo convorbire telefonica

Fostul presedinte al Romaniei a declarat ca nu se va mai aseza la masa pentru negocieri cu liderul UNPR, GABRIEL OPREA.

„Hai sa ajungem pana la alegeri. Aici nu discutam numai de GABRIEL OPREA, ci de un rezultat care o sa fie si de obligatia ca partidele parlamentare sa dea un guvern. In orice caz, ce va garantez — eu nu voi fi la masa negocierilor, pentru ca nu mai am ce sa negociez pentru mine, nu mai vreau nimic pentru mine de la politica, dar vreau sa construiesc un partid”, a precizat TRAIAN BASESCU.

Liderul Miscarii Populare a exprimat opinia ca UNPR va semna protocolul cu PSD.

„Foarte multi au apreciat ca semnarea protocolului este legata de votul de azi. Nu cred, miza dupa parerea mea e cu totul alta si convingerea mea e ca se va semna protocolul. Maine, poimaine, cand il vor semna, probabil maine. Miza nu era votul pentru GABRIEL OPREA, ci votul pentru alegerea primarilor in doua tururi. (…) Daca OPREA trece de partea liberalilor, castiga liberalii cu vreo sase voturi. Se va semna protocolul chiar daca ulterior vor interveni schimbari de pozitie din partea PSD. Sa le spuna: ‘da, da, dar nu mai e valabil’ dupa ce se intra in campania electorala”, a adaugat BASESCU.

Sursa foto: B1TV