BASESCU despre TIBERIU NITU: Omul care a TRAS IN POPULATIE LA REVOLUTIE ordona HAITUIREA MEA

 Sefii de parchete au depasit o limita, iar acest lucru se poate vedea inclusiv din faptul ca DAU ZI DE ZI INTERVIURI in care ATACA TOATA CLASA POLITICA, a declarat fostul presedinte TRAIAN BASESCU, intr-o interventie telefonica la B1 TV. Acesta mai precizat ca este haituit de sefii de parchete, dar situatia nu il umileste pe el, ci chiar pe ei.

Totodata, fostul presedinte l-a ATACAT PE TIBERIU NITU, despre care a spus ca isi permite acum sa-l haituiasca, desi el a tras in oameni la revolutie.

”Eu nu as vrea sa comentez. Am fost un sustinator fara rezerve al justitiei, dar dupa ce am constatat ca in Romania procurorii sunt principalii jucatori publici, deja imi dau seama ca s-a sarit un prag pe care unii lideri din parchete nu il inteleg: nu poti conduce tara si lovi in clasa politica si apoi sa spui ca despre tine nu se poate zice nimic. Nu ma refer la punere sub acuzare, dar cand toata ziua lideri din parchete dau interviuri in care ataca lideri din politica, atunci s-a depasit o limita si atunci ei sa se gandeasca la faptul ca vor fi, la randul lor, atacati.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU A FOST LA ICCJ PENTRU A FI AUDIAT INTR-UN NOU DOSAR

Cred ca intr-o tara civilizata institutiile de parchet dau un comunicat si cu asta basta. Noi avem pretentia ca suntem in UE. Unde se mai vad show-uri in alta tara ca in Romania?

Din acest tip de show-uri face parte si chemarea mea aproape zilnica prin intante. Sunt un om care a cerut respect pentru lege, justitie, asa ca ma voi duce mereu, de cate ori sunt chemat”, a declarat Basescu.

Fostul presedinte a comentat si faptul ca ION ILIESCU este si el chemat de instante, dar DISCRET, fara a se discuta pe aceasta tema.

”Inca nu as vrea sa ma pronunt, desi vad si eu diferenta. Iliescu e chemat cu toata discretia, eu cu ANUNTAREA DIN VREME. Cred ca unii din parchete anunta si sefii de galerie pentru flueieraturi. E un tratament care nu pe mine ma umileste, ci pe cei care conduc aceste institutii de parchet, mai ales Parchetul General. S-a ajuns sa redeschizi un dosar pentru ca am dat o declaratie despre demisie, dupa care am revenit. Si mi se pare degradant pentru ca insusi procurorul putea sa ia declaratia in care am spus ca daca ati votat asa, atunci renunt la demisie.

Si sa haituesti seful statului pentru ca VADIM A SPUS CA PRESEDINTELE A LUAT 4 MILIOANE DE EURO, sa deschizi cercetari penale, desi e atat de usor sa vezi daca s-a intamplat, e, de asemenea, umilitor. E o haituire. Sef de parchet care a tras la revolutie in teroristi, deci in populatie. Acest om care a tras in terororistii care nu existau ordona haituirea mea in fiecare zi. Nu ma impresioneaza cat crede el”, a comentat fostul presedinte.

Sursa foto: Realitatea