Basescu, din nou cu brevet de comandant de nava. Presedintele a plecat la Neptun

basescu-comandant-nava-brevet

Presedintele Traian Basescu a luat, vineri, examenul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava. Presedintele a sustinut testul pe simulator, iar la iesirea de la sediul Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), a declarat ca brevetul este valabil pentru nave mai mari de 3.000 de tone.

Imbracat in uniforma specifica de comandant, Basescu a plecat catre vila de protocol din statiunea Neptun, unde va ramane pana duminica.

“Partea de test, dupa familiarizarea cu sistemele electronice, a fost scoaterea navei din Portul Rotterdam si ancorarea intr-o zona de ancoraj, dupa ce am aflat ca armatorul n-are prea multi bani. Am scos-o, n-am lovit-o, am ancorat-o in siguranta, armatorul e multumit si eu cu brevet. Am stat atat pentru ca a fost interesant, mi-a placut sa stau in simulator. Brevetul meu este pentru nava mai mare de 3.000 de tone, orice tonaj, deci nelimitat”, a precizat Basescu la iesire.

Presedintele a mai spus ca cei cu care a sustinut testul au venit de acasa, dupa ce Guvernul a declarat zi libera in ultimul moment. “Inainte sa stabileasca guvernul zi libera, noi stabilisem data de examinare pentru vineri, inainte sa se stie ca-i zi libera. Le-am multumit celor care au participat, au venit oamenii de acasa”.

Intrebat cand va folosi brevetul, Traian Basescu a spus ca in niciun caz in vacanta asta, ci cand va fi nevoie. La plecare, seful statului a mai aratat ca nu putea veni imbracat in alte haine decat in cele de marinar si a aratat sapca, despre care a spus ca este cea folosita ultima data pe vremea cand era comandant pe nava Biruinta.

“Nu voi folosi brevetul in vacanta asta, ci cand o sa am nevoie. Asta-i sapca pe care am avut cand eram comandant pe Biruinta. S-a dus luciul. Se vede ca-i veche, hmm? A fost ultima mea sapca de comandant. Nu puteam sa vin imbracat altfel decat asa”, a spus Basescu.

Traian Basescu va participa, sambata, la reuniunea de clasa cu fostii colegi de la Institutul de Marina, care are loc la Neptun.

Foto: RTV