BASESCU: Exista oameni INTREBATI de PROCURORII DNA daca STIU CEVA despre MINE

Fostul presedinte TRAIAN BASESCUa vorbit, vineri, in cadrul unei interventii telefonice pentru postul B1Tv, despre speculatia potrivit careia fostul sef al statului ar fi fost parte al fugii lui Omar Hayssam din tara.

BASESCU a afirmat ca nu a avut nicio legatura cu fuga lui Hayssam din tara, explicand ca astfel de speculatii sunt „servite populatiei” de catre „lichele” carora le este frica de venirea lui Omar Hayssam in tara.

Revenind la subiectul pe care il discutati, trebuie sa stiti, un lucru care m-a framantat si pe mine pana la terminarea mandatului, cum a reusit sa fuga Omar Hayssam din tara. O parte din mecanism, din Constanta pana in Siria s-a aflat, problema e cu sprijinul cui a ajuns pana la Constanta. Eu am intrebat: avem o inregistrare a operatiei care i s-a facut lui Hayssam in penitenciar? (..) Am intrebat: daca vreo monstra s-a prelevat din pancreasul care i s-a taiat. Nu exista nimic. Pentru mine a fost mereu un mister si trebuie sa recunosc ca atunci am luat-o de-avalma. (..) Cand ani de zile cat l-au supravegheat structurile noastre prin Siria, Liban, Irak, n-a dat niciodata semne de boala, ori un om cu pancreasul taiat si (..) Acum, ca se incearca a se impinge lucrurile la Basescu e la moda (..) Eu va spun doua lucruri simple: Daca as fi fost parte a scoaterii lui Hayssam din tara in niciun caz n-as fi putut sa destitui pe Procurorul General si pe sefii de servicii, si in niciun caz nu l-as fi adus inapoi. Pentru ca operatiunea a avut un gir politic la cel mai inalt nivel. Prostiile astea servite populatiei de tot felul de lichele fac parte din categoria celor care tremura la venirea lui Hayssam in tara”, a declarat Basescu.

CITESTE SI: BASESCU, mesaj pentru IOHANNIS si PONTA in cazul ROMANULUI RAPIT in BURKINA FASO

Totodata, fostul presedinte a afirmat ca exista multe persoane care sunt intrebate de catre procurorii DNA daca stiu ceva despre el, precizand ca are informatii in acest sens.

Sunt multi oameni chemati la DNA si intrebati: domne da ceva despre Basescu stiti? Am informatii in acest sens. Oameni care au facut astfel de declaratii in fata judecatorului, in instanta. Ca oamenii sunt intrebati de procurori daca stiu ceva de Basescu”, a spus Basescu.

CITESTE SI: INCENDIAR Numele lui BASESCU apare in dosarul de MITA al medicului OMAR HAYSSAM

Eu va spun doua lucruri simple: Daca as fi fost parte a scoaterii lui Hayssam din tara in niciun caz n-as fi putut sa destitui pe Procurorul General si pe sefii de servicii, si in niciun caz nu l-as fi adus inapoi. Pentru ca operatiunea a avut un gir politic la cel mai inalt nivel. Prostiile astea servite populatiei de tot felul de lichele fac parte din categoria celor care tremura la venirea lui Hayssam in tara”, a declarat Basescu.

Sursa foto www.ziuaconstanta.ro