BASESCU: Il invit pe Victor Ponta sa renunte la minciuna macar acum cand avem vizite foarte importante

UPDATE ora 14.30: Presedintele Traian Basescu a avut o reactie la declaratia lui Victor Ponta, care i-a cerut ministrului de Justitie sa sesizeze CSM in legatura cu declaratiile sefului statului privind incetarea activitatii DNA pe timpul campaniei electorale.

“Spune ca am cerut ca DNA sa inceteze activitatea. Nu exista o asemenea declaratie, eu am raspuns declaratiei unui ziarist. Este o noua minciuna marca Ponta, justitia trebuie sa-si gaseasca modul de actiune pentru a nu fi suspectata de implicare in politica. Justitia trebuie sa se protejeze de ticalosia unor oameni politici. Il invit pe Victor Ponta sa renunte la minciuna macar acum cand avem vizite foarte importante”, a declarat Basescu, intr-o conferinta de presa organizata la 14.25 la Palatul Cotroceni.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Republicii Cehia, Milos Zeman, care face o vizita oficiala in Romania, el declarand ca multumeste pentru invitatie si isi cere scuze pentru amanarea acesteia, din cauza problemelor de sanatate.

In scurt timp este asteptat si vicepresedintele SUA, JOE BIDEN.

Presedintele Cehiei a fost primit de catre presedintele Traian Basescu in cadrul ceremoniei oficiale, pe Platoul de Ceremonii, unde i s-a prezentat onorul militar.

In delegatia romana care a participat la primirea oficiala s-au aflat ambasadorul Cehiei in Romania, consilierii prezidentiali Bogdan Manoiu, Bogdan Dragoi, Anca Ilinoiu, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, si deputatul minoritatii cehe in Romania, Miroslav Merka.

Citeste si: Basescu ar putea fi reclamat la CSM

Presedintele Republicii Cehia a declarat in cadrul primirii ca multumeste pentru invitatia presedintelui Traian Basescu si isi cere scuze pentru amanarea sosirii la Bucuresti, din cauza problemelor de sanatate.

Milos Zeman a spus ”Buna ziua” in limba romana, presedintele Traian Basescu raspunzand: ”Bine ati venit”.

Cei doi sefi de stat au in program convorbiri tête-à-tête si convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale, urmand ca la ora 13.00 sa sustina o declaratie de presa comuna.

Basescu s-a intalnit cu secretarul general al NATO

La ora 19.00, in Salonul Florilor din Palatul Cotroceni va fi organizat un dineu oficial oferit de presedintele Traian Basescu, in onoarea presedintelui Republicii Cehe.

Zeman trebuia sa vina in Romania in toamna anului trecut, dar vizita a fost amanata din cauza unor probleme de sanatate.