Basescu ii cere lui Ponta sa vina cu alte nominalizari la Cultura si Buget

Basescu face declaratii de presa la 17.00 - LIVE TEXT

Presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata vineri dupa-amiaza la Palatul Cotroceni, sa faca alte nominalizari pentru Ministerul Culturii si cel de Buget-Finante, punctand ca are rezerve pentru Rozalia Biro si Claudiu Manda.

Traian Basescu s-a declarat nemultumit de nominalizarile facute de premierul Victor Ponta, afirmand ca desemnarile pentru Ministerul Bugetului si Ministerul Culturii sunt nepotrivite. Seful statului i-a dat termen pana marti-miercuri lui Victor Ponta sa faca alte nominalizari pentru cele doua ministere, afirmand ca ar fi putut respinge propunerile, insa nu a facut-o deoarece exista riscul ca Ponta sa vina cu “doua nominalizari mai catastrofale decat acestea”. 

Vezi aici reactia premierului Ponta la declaratiile lui Basescu

Mondo News a transmis in format Live Text principalele declaratii ale sefului statului.

“Domnul Manda nu este potrivit pentru aceasta functie. Va rog sa ma credeti ca nu sunt intr-o situatie placuta. Am facut toate eforturile sa inteleg logica acestor desemnari facute de primul-ministru. Sunt de acord cu promovarea tinerilor, am promovat tinerii si unii au confirmat, dar nu la Buget, nu la Cultura. Fie ca vorbim de Anca Boagiu, Sulfina Barbu sau Elena Udrea. Dar sa punem Ministerul de Finante intr-o astfel de situatie este o mare eroare, la fel cum este si cea de la Cultura. De aceea, transmit public rugamintea ca pana marti, miercuri, poate se gandeste la alte solutii, care sa fie reprezentative pentru Guvernul Romaniei, care nu este o institutie in care sa faci incercari mai ales cand e vorba de Cultura si Buget. Trebuie sa te uiti care este tandemul de experienta care-l pui in fata negociatorilor cu UE si FMI cand e vorba de Finante. Acei oameni sunt experti, cunosc la milimetru totul despre resursele financiare ale Romaniei. Macar unul, cel de la Buget, sa poata sustine o discutie consistenta. O sa vina cel de la UE si o sa vrea sa discute despre guvernanta economica la nivelul Uniunii, nu poti din experienta de la buget sau de la Casa de Cultura din Craiova sa ai experienta necesara pentru astfel de discutii. Apelul meu este ca domnul Victor Ponta sa se uite catre alti tineri, pentru ca avem riscul urias sa decredibilizam promovarea tinerilor in Guvern. Poate o sa ma intrebati de ce nu-i resping. Exista riscul ca domnul premier sa faca nominalizari mai proaste”, a declarat presedintele.

“Daca aceasta doamna ar fi fost nominalizata la Transporturi, n-as fi avut ezitari. Imi inchipui o discutie cu Plesu sau Liiceanu cu aceasta doamna. Nu resping propunerile deocamdata, astept pana marti, miercuri, pentru ca am riscul sa am doua nominalizari mai catastrofale decat acestea. Scuze pentru utilizarea termenului ‘mai catastrofal’. Un weekend placut va doresc. Daca puteti, mergeti la mare, s-au ridicat barierele”, a incheiat Basescu.