BASESCU: Guvernul CIOLOS isi propune sa ascunda esecul si pomenile electorale ale Guvernului PONTA

Guvernul CIOLOS este mai mult decat dependent de politic si, pentru a castiga sprijinul PSD in Parlament, a acceptat sa acopere pomenile electorale ale Guvernului Ponta, a declarat TRAIAN BASESCU.

Acesta a mai avertizat ca executivul condus de CIOLOS are potentialul de a fi chiar mai toxic decat un guvern politic.

”Guvernul de tehnocrati isi propune sa ascunda esecul si pomenile electorale ale Guvernului Ponta prin renegocierea obiectivului pe termen mediu din punct de vedere al tratatului fiscal. Poate nu stiti: pentru anul 2016 deficitul angajat al Romaniei trebuia sa fie 1,1% din PIB plus, eventual, 0,25% din PIB. Guvernul CIOLOS isi propune sa renegocieze obiectivul pe termen mediu.

CITESTE SI: AUDIERI GUVERNUL CIOLOS: Aviz favorabil pentru CIPRIAN BUCUR ca ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul. UPDATE

Acel MTO pe care nu-l intelegea Ponta nu-l intelege nici CIOLOS. Eu cred ca nu va putea fi renegociat pentru ca sunt angajamente ce tin de potentialul unui stat, potential pe care Romania nu il are. Mi se pare nepotrivita afirmatia facuta in program, care e un pas inapoi.

Intrevedem o decizie politica in urma negocierilor cu PSD de a primi votul in Parlament. Guvernul de tehnocrati e mai mult decat dependent de politic. Tentativa de renegociere afirmata deja in program nu insemana nimic altceva decat cresterea nivelului de indatorare si sustinerea pomenilor din bani imprumutati. Sunt convins ca romanii se bucura de demagogia politicienilor, dar eu ii asigur ca fiind imprudenti tot ei vor plati. 

Daca guvernul are aceasta abordare il consider mai toxic decat unul politic. Macar cel politic isi asuma deschis ce vrea sa faca. Guvernul de asa-zisi tehnocrati se ascunde sub impresia de tehnocrati, dar nu face altceva decat ce au negociat cu politicienii in defavoarea tarii.

CITESTE SI: CIOLOS, DESPRE NOUL GUVERN: ECHIPA AM FORMAT-O SINGUR. CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE A RENUNTAT LA CIMPEANU SI AURESCU

Aceste imprumuturi luate nu fac altceva decat sa creasca artificial cresterea economica prin stimularea consumului, care se traduce prin cresterea deficitului de cont curent. Asta e unul din motivele pentru care Romania a intrat in criza in 2009 si 2010”, a declarat liderul Miscarii Populare.

Sursa foto: gandul